Hver dag forsvinner mobiler, nettbrett, smykker og penger fra skoler. La verdisakene være igjen hjemme, råder forsikringsselskapet.

- Stjeling på skolene ikke er et nytt fenomen. Men lysten til å stjele har gjerne steget i takt med alle de nye og dyre mobilene som flere og flere har, samtidig som mobilbrukerne blir yngre og yngre, tror Strøm Vetaas.

Økning

Norske skoler advarer gang på gang de unge mot å la mobil, pc, penger, fotoutstyr og busskort ligge ubeskyttet i lommer og bager.- Lærere og rektorer er gode og tydelige på at elevene har ansvar for sine egne ting, men vi ser likevel en økning, bekrefter Strøm Vetaas gjennom en pressemelding. Tryg Forsikring får hyppige meldinger om tap av mobiler og andre verdisaker fra ungdom.– Tap av mobiltelefoner på skolene er veldig vanlig. Derfor anbefaler vi alleskoleelever å la verdisakene sine være hjemme. Nettbrett, pc, mobiler og smykkerer lett omsettelige varer, og derfor svært attraktive for tyvene, sier Strøm Vetaas.

Han innser at det er vanskelig for en tenåring å legge igjen mobiltelefonen sinhjemme.

Vanskelig å legge igjen mobilen hjemme

- Det skjer nok ikke så ofte, smiler han. – Men det hjelper om du har verdisakene med deg hele tiden! Unngå at de blir liggende i garderobe eller klasserom uten tilsyn. Ta vare på tingene dine, oppfordrer han. Har skolene låsbare skap, så bruk dem.Forsikringsselskapet oppfordrer til å ta vare på kvitteringer og mobilenesregistreringsnummer (IMEI). Slik kan telefonene lettere spores. Blir du tatt for tyveri, kommer det på rullebladet og kan gi alvorlige konsekvenser senere i livet. Alvorlige saker blir anmeldt til politiet.

Ikke forsikret

De fleste av oss er dårlig forsikret mot tap av gjenstander på jobb og skole.Reiseforsikringene i det norske markedet dekker oss ikke når vi er på fastarbeidssted i arbeidstiden eller på studiested i undervisningstiden. Da må man ha en verdigjenstandsforsikring.