Fløtta ut

Når flyttet du fra Hitra, og hvorfor?

Jeg flyttet fra Hitra 1. august da jeg begynte på befalsskolen på Madla, i Stavanger. Jeg startet med en 3 ukers grunnleggende soldatutanning (rekrutt-periode) før det gikk over til mer skolerelatert, med 4 ulike militære fag. Da har vi endel teori, før vi knytter det opp til praksis ved flere ulike caser og øvelser. Har også vært ute en uke i felt, en tilvenningsøvelse, hvor man får en følelse av hvordan det er ute i strid.

Hva savner du mest ved øyregionen?

Det jeg savner mest er nok det at alle er i nærheten, som for eksempel venner og familie. Har alltid bodd svært nære de som har betydd mye for meg, slik som mine besteforeldre, og det er rart og ikke kunne stikke oppom når jeg ønsker det. Samtid savner jeg å kunne se sjøen hver eneste dag. Og kjæresten min, så klart!

Er det noe du ikke savner?

Først og fremst gamle rutiner. Jeg synes det har vært veldig godt å ha fått et nytt miljø, og en ny hverdag som er ganske forskjellig fra det jeg er vant til. Jeg har møtt masse nye folk og fått mange nye venner, noe jeg savnet etter 12 år på øya.

Er du ofte hjemom?

Har vel vært hjemme to ganger siden jeg dro. Har en ganske stram tidsplan på skolen, noe som betyr at det ikke blir mye fri. Har som regel helgene fri, men er ganske langt å reise for å være hjemme en helg. Så det blir nok noen uker mellom hver hjemreise.

Hva er ditt beste minne fra Hitra?

Tror de beste minnene fra Hitra er fra de dagene jeg var på besøk hos mine besteforeldre, tante og onkel på Sør-Hitra, ved Forsnes. Der var det, og fortsatt er, en stor åker med masse grønnsaker og bær man kunne å gå plukke når man ønsket. Var også mye tid til lek sammen med mine eldre søskenbarn og slekt, og det var ofte her familieselskapene ble lagt.

Hva skal til for at du skal flytte hjem igjen?

Det som skal til for at jeg flytter tilbake er vel så enkelt som en jobbmulighet som passer det jeg velger å utdanne meg som. Har i det siste funnet ut at det å bo og vokse opp på Hitra ikke har vært så verst, og har vel en plan om en dag flytte tilbake. Hitra er jo hjemme!