Joakim Gjertsen

Alder: 30

Bor: Barman, Hitra

Yrke: Kjøpmann

Familie: Gift med Lotte, to barn

Aktuell: Har fått franchisekontrakt og blir ny kjøpmann på Rema 1000 Frøya fra og med den 6. juni.

Ikke en dag uten: Jentene mine

Spiser og drikker: Spiser helst taco og drikker helst kaffe eller Cola Xtra

Reisemål: Drømmereisemål må bli til Asia. Til Kina eller Japan

Ser på: Fotball på TV og da helst favorittlagene Rosenborg eller Manchester United

Lytter til: Radioen står på i bakgrunn, på kanalene P3 og P1

Leser: biografier. Den siste jeg leste var Petter Stordalen sin

Joakim Gjertsen er egentlig en bygutt, kan han selv fortelle.

Opprinnelig i fra Trondheim, men med mamma i fra Hitra og pappa i fra Frøya, så var det ikke helt tilfeldig at han og familien havnet her i øyregionen.

- Vår plan har lenge vært å bli en kjøpmannsfamilie. Så da sjansen bød seg på Frøya og jeg i tillegg har røtter her ute, så vi på dette som en kjempemulighet, forteller Joakim Gjertsen (30).

- Dere beskriver dere som en kjøpmannsfamilie. Hva vil det egentlig si?

- Å drive butikk har blitt livsstilen til familien vår. Det snakkes butikk rundt middagsbordet og gjennomsyrer alt vi gjør. Kona mi Lotte jobber også i butikken, i tillegg er hele familien delaktig på et eller annet vis, for når vi er i butikken på søndagene så er også ungene med. De rydder og hjelper til de også.

Jentene våre Emelia (3) og Othelie ( 1 1/2) krøkes tidlig, siden det går såpass mye i Rema hjemme hos oss. De skal få bestemme selv hva de skal bli når de blir store, men det er ikke til å legge skjul på at det hadde vært veldig artig om de har lyst til å overta butikkdriften en dag.

- Hvor har du fått din interesse for butikkdrift, Joakim?

- Butikk og salg har alltid fenget meg. Onkelen min, Karl Vatn hadde tidligere butikk på Barman og jeg var mye der da jeg var liten. Det var mye rydding og stabling av melkekasser husker jeg, men interessen for å skape noe eget startet der. Da jeg ble 17 år, så startet jeg å jobbe på Rema 1000 på Tiller, samtidig som jeg tok utdanning. Rema 1000 har et fokus på å bygge mennesker og la folk få utvikle seg i bedriften. Det er grunnen til at jeg nå har fått meg egen franchisekontrakt med Rema 1000 Midt Norge.

- Du har tidligere vært butikksjef og tar nå over hele driften. Hva vil forskjellen bli?

- Jeg har fungert som butikksjef i litt over ett år, og for min del blir forskjellen at jeg nå har hele det økonomiske ansvaret. Jeg får større frihet, men også et større ansvar. Forskjellen som kundene vil merke, er at vi kommer til å ha et større og bredere fokus på blomster, frukt og grønt. En mye større frihet som gjør at vi også kan gjøre spennende ting i butikken, lage show og få til grilling for eksempel. Det er artig å kunne bidra med litt ekstra liv på Sistranda, det ønsker vi å gjøre i tiden framover. At vi har tatt over driften skal markeres, både for våre ansatte, men også for våre kunder.

- Hvordan er det å drive med dagligvarehandel i øyregionen?

- Det er veldig artig og utfordrende. Det er givende når vi får til ting og det er utfordrende med tanke på at vi har tøff konkurranse. Det er mange dagligvarebutikker her på Frøya og tre av dem er her på Sistranda. Men sunn konkurranse er forsåvidt bare positivt det. Det gjør at vi alltid er på tå hev og klare til å gjøre det beste for våre kunder.

- Hva er det beste med å drive egen butikk?

- Det beste er den selvstendigheten vi nå får. At jeg rår over egen tid og skaper resultater for meg selv og mine. Ellers er det alltid mye trivelige flok innom butikken vår på Sistranda. Å få et smil eller gi bort et smil i løpet av dagen, det er veldig fint.

- Rema 1000 har som kjent mottoet «Det enkle er ofte det beste» Er dette noe familien Gjertsen også lever etter?

- Ja det vil jeg absolutt si. Vi ser ikke poenget i å overkomplisere ting.

Når det ikke går i varehandel, hva gjør du da?

Da prøver jeg å bruke mest mulig kvalitetstid med familien min. Å drive en butikk er ikke en 8-til-4 jobb. Enkelte dager drar jeg før de har stått opp og kommer hjem lenge etter at de har lagt seg. Derfor er familietiden jeg får med dem hellig. Nå gleder vi oss alle forøvrig til fortsettelsen og til å sette i gang ordentlig med vår egen butikk. Dette brenner vi virkelig for.