- Grunnen til at Brillehuset Hemne har tatt turen ut til Frøya, er fordi at det ikke finnes brillebutikk og optiker her fra før, sier butikkleder Hege Anita Wærøy.

- Så da tenkte vi, at det er bedre at vi drar ut hit og stiller med dette, fremfor at øyværingene skal måtte dra fra helt inn til Orkanger, Trondheim eller Kyrksæterøra der vi holder til. I tillegg er jeg halv frøyværing og glad i plassen her, så det var også en av grunnene, sier Werøy smilende.

Tatt godt i mot

Hege Anita, samt Rolf Jutulstad som er optiker ved Brillehuset Hemne, forteller at de har vært her på Frøya de fire siste tirsdagene.

- Vi har merket at det har vært et behov. Vi har blitt tatt veldig godt i mot, både av det trivelige folket og av Hotell Frøya som vi låner lokale av, sier de to.

De blir her hver tirsdag i tiden framover også, så lenge folket i øyregionen vil ha dem her, sier Werøy.

- Og vil de at vi skal komme hver tirsdag så kommer vi, men da gjelder for øyværingene å kjenne sin besøkelsestid.

- Vi tilbyr synstest og linsekontroll kan optiker Rolf Jutulstad fortelle. Her tester han synet til kollega Hege Anita Wærøy.

Tilbyr briller og synstest

De har med seg litt av hele butikken, kan Rolf og Hege Anita fortelle.

- Vi har briller, solbriller, pussemidler og linser med oss. Vi tilbyr også synstest og linsekontroll, så vi er rett og slett en brillebutikk på tur, smiler Rolf.

I tillegg til briller for de voksne, så har de også med seg barnebriller i alle varianter og prisklasser.

- Og finner man ikke helt det man leter etter hos oss på Frøya, så noterer jeg ned hva kundene ønsker seg og tar med de brillene den neste gang vi skal utover, sier Werøy og legger til at Brillehuset Hemne er opptatte av å være gode på service og ikke minst på kvalitet.

- Vi opererer med de samme prisene som andre brillebutikker i samme sjanger som oss. Vi er sånn midt på treet, ikke billigst, men heller ikke dyrest.

Med seg til Frøya har de et stort utvalg briller til både voksne og barn.

Slipper å reise til byen

De har fått gode tilbakemeldinger etter at tilbudet kom på Frøya, forteller de to.

- Det er mange som er takknemlige for at de slipper å reise inn til Orkanger eller Trondheim i forbindelse med brillekjøp og optikerbesøk. Enkelte at de som har vært innom, har også vært dårlige til beins og forteller at de setter stor pris på tilbudet vårt, sier Rolf og legger at de også gjør småreperasjoner, - vi har med utstyr slik at vi kan justere briller og for eksempel bytte brilleputer. Og ellers så har kundene som har hentet brillene sine hos dem, vært godt fornøyde.

Brillehuset Hemne har med seg et stort utvalg briller og solbriller. - Og finner man ikke helt det man leter etter hos oss på Frøya, så noterer jeg ned hva kundene ønsker seg og tar med de brillene den neste gang vi skal utover, sier Werøy

Tilpasser vernebriller

Brillehuset Hemne har holdt på i mange år, og Rolf Jutulstad forteller at han har vært optiker i godt og vel 20 år.

Nå håper de at mange øyværinger vil benytte seg av tilbudet deres, samt næringslivet.

- Vi tilbyr blant annet ulike typer vernebriller, og det kan jo passe godt for flere av bedriftene her i øyregionen. De ansatte kan komme hit å få tilpassede vernebriller, noe som sparer bedriftene en god del tid.

Det har vært mange som har benyttet anledningen til å ta en synstest hos Brillehuset Hemne, - men siden vi bare er på Frøya på tirsdagene, blir det som regel fullt. Derfor er det veldig kjekt om de som ønsker synstest tar kontakt med oss for timebestilling. Ellers er alle øyværinger hjertelig velkomne hos oss.