I år som foregående år skal Kristoffer Iversen Tønder i gang med sin omvendte julekalender.

Omvendt Julekalender er en quiz-basert julekalender hvor målet er å skape oppmerksomhet rundt tunge tema, samle inn penger til veldedige formål og å spre glede i en tid hvor faktisk mange trenger å bli sett og hørt, forteller Iversen Tønder.

Finurlige musikkgåter

Over 24 luker blir det servert små låtsnutter fremført av både kjente og ukjente artister, som det deltakende publikum kan gjette på. I løpet av de to siste årene har Iversen Tønder fått med seg kjente artister som Adam Douglas, Skjalg Raaen, Kriss Stemland og Bendik Haanshus på 20-30 små quizer fordelt utover året - og alle til inntekt for forskjellige saker.

De tre første som gjetter alle korrekte, eller de tre som gjetter flest korrekt først, får premier, heder og ære - samtidig som håpet er å matche målsummen for innsamlingen, sier frøyværingen. Han legger til at man ikke trenger å bidra for å kunne delta i quizen.

Passerte målsummen etter to uker i fjor

I 2020 ble det samlet inn 11. 000 kroner.

I fjor satte Iversen Tønder det som mål å få inn 20.000 kroner, men den summen ble passert allerede etter to uker, og endte til slutt opp på 51.000 kroner til inntekt for Mental Helse.

Den omvendte julekalenderen til Tønder skal også i år lyse oppmerksomhet på psykiske helse og organisasjoner som jobber med dette, og derfor går årets innsamling uavkortet til Mental Helse Ungdom.

Nå håper Tønder at øyværinger, både privatpersoner og bedrifter, vil bidra til nå nå årets kalendermål på 30.000 kroner.