Senest sist helg var det vogntog-kaotisk i Fenesbakken på Fv. 714 i Snillfjord. Snart er dette historie, i hvert fall i denne flaskehalsen. For tunnelen er sprengt, sikkerhetsutstyret montert, asfalten lagt. Nå gjenstår kun testing av systemene før Fenestunnelen kan åpne.

- Fenestunnelen er nå under stabilitetstesting. Dette for å forsikre oss om at den ikke vil falle ut kort tid etter åpning. Vi vi komme tilbake til dato for trafikkåpning like etterpå, forteller prosjektleder Svein Soknes i Statens vegvesen til lokalavisa.

Fenestunnelen skal erstatte den bratte og svingete bakken med smal kjørebane, som så ofte skaper trøbbel for store kjøretøyer, spesielt på vinteren.

Etter kontrakten med entreprenøren skulle Fenestunnelen egentlig ikke åpnes for trafikk før i desember 2013. Men byggeleder Jostein Karlsen i Statens Vegvesen åpnet i sommer for at Fenestunnelen kunne bli åpnet allerede denne vinteren, nettopp for å minske problemene trafikantene møter vinterstid. Veivesenet og entreprenøren Kruse Smith har satt på ekstra ressurser for å bli ferdig tidligere.