Hitterværingene Adrian Jektvik og Ivar Nilsen driver i disse dager og klargjør en BMW 850 for en lang kjøretur.

- Vi har meldt oss på Modball Rally Europa 2013, der vi skal starte i London den 22. juni og ende opp i Praha etter en uke. På turen skal vi innom Amsterdam, Luxemburg, Zürich, Milano, Venezia, Wien og Bratislava, forteller Ivar Nilsen.

- Handler om å skille seg ut

180 lag fra hele verden deltar i Modball Rally. Ti av lagene er fra Norge, og Nilsen og Jektvik kjører som team “Are we there yet”. De forteller at det ikke er et helt vanlig rally.

- Det er mange dyre sportsbiler med, men det handler ikke om å komme raskest frem, men om å skille seg ut fra de andre deltagerne og å ha det artig. Vi har gjort litt ekstra for å skille oss ut, blant annet har vi skiftet ut de originale hvite klistremerkene på bilen med gullklistremerker. Og vi har planer om å ha på oss kostymer og masker når vi kommer frem hver kveld. Det er mange andre som kommer til å ta av når det gjelder kostymer, så det blir vanskelig å skille seg ut, men det blir artig å prøve, sier Nilsen.

Både håndgass og fotgass

Han og Adrian Jektvik er over middels bilinteresserte.

- Jeg vil påstå at vi er bilinteresserte begge to - spesielt Adrian, som eier bilen vi skal kjøre. Han oppdaterer og modifiserer bilen, har skiftet til nye dekk og lakkert panseret slik at den skal se bra ut til turen, forteller Nilsen.

Bilen er spesialutstyrt med håndgass, som en tilpasning til at Adrian sitter i rullestol.

- Både jeg og Adrian kan kjøre bilen, som har både fotgass og håndgass, sier Nilsen.

Fest hver kveld

Turen er 480 mil lang, og det kan bli lange dager i bilsetet mellom hver storby – der festen lokker.

- Vi har ikke fått vite den nøyaktige ruten ennå, men vi regner med å kjøre opp mot 8-9 timer på de lengste strekkene. Når vi kommer frem blir vi tatt imot og intervjuet av arrangørene, og så blir det fest før vi går til sengs. Så er det opp igjen om morgenen for å kjøre neste distanse, sier Nilsen.

Team “Are we there yet” håper noen kan være interessert i å vises på gullklistremerkene gjennom Europa.

- Vi trenger sponsorer til turen, både små og store summer. Hele bilen vil bli dekt med klistremerker med sponsorer og logo for rallyet. Vi har også tenkt å filme hele turen og lage en slags dokumentar. Vi har ordnet oss med internett for hele strekningen så vi kan oppdatere turen på ulike sosiale medier slik at folk kan følge oss, forteller Nilsen.