Den 26. oktober klokken 12, danser 80.000 elever BlimE-dansen samtidig! 450 skoler har meldt seg på når NRK Super byr opp til dans i gymsaler, skolegårder, aulaer og klasserom for å feire vennskap og samhold.

NRK supers kampanje for vennskap, BlimE!, står bak initiativet og har invitert alle grunnskolene i Norge til å delta. I vår region er Nabeita skole påmeldt og skal danse

SE OGSÅ: Lær deg trinnene til BlimE-dansen (nrk)

- NRK Super ønsker å styrke samhold og mestring blant barn. Vi tror at dette nasjonale, samtidige eventet vil gi barn en følelse av å være del av et stort og viktig fellesskap. 26. oktober klokka 12 danser vi altså sammen, og vi skal si hei til hverandre på tvers av klasser, klassetrinn, skoler og landsdeler. Da er barn i Norge en eneste stor vennegjeng, sier prosjektleder for BlimE!, Hanne Vennemo, i en pressemelding.

For tre år siden startet NRK Super BlimE-kampanjen, med mottoet: «Si hei, vær en venn. BlimE!» Målet var å oppfordre barn i Norge til å bry seg om hverandre.

Kampanjen har bestått av programmer om vennskap, ambassadører som har fortalt sine vennehistorier, en egen BlimE-sang med musikkvideo og «agenter» som har vært ute på BlimE-oppdrag.

SE OGSÅ: Fillan skole laget verdens lengste jenka (se video)

I starten av kampanjen ble det delt ut turkise vennskapsbånd til barn som ønsket å være del av BlimE-ånden. Det ble en stor suksess – rundt 400 000 barn bestilte armbåndet, dvs to av tre barn i Norge.

Mandag 22. oktober gikk startskuddet for den årlige BlimE-uka. Fra da av ble NRK Super omgjort til en BlimE-kanal hvor innhold på både TV, nett og radio er fargelagt av BlimE-budskapet