Hva med en brus til  1 laksedollar? Eller en laksemiddag til 3 laksedollar eller en hamburger til 2 laksedollar?

Frøyafestivalen, som åpner torsdag 2. august, har gjort litt mer ut av bong-bruken enn det de fleste andre festivaler og andre større arrangementer gjør. I forbindelse med åpningen av den sjette festivalen i rekken, introduserer man en ny "valuta". Den nye valutaen har selvfølgelig fått navnet laksedollar –ikke uventet når man vet at Frøyafestivalens hovedsponsor er en av Norgesfremste lakseeksportører, nemlig Salmar.

- Kursen er så sterk som 30 norske kroner for en laksedollar. Publikum kan kjøpe den nye valutaen inne på selvefestivalområdets egen bankskranke, forteller medieansvarlig Jan Otto Fredagsvik og festivalsjef Hallbjørn Stenhaug

- Pengeseddelen kan foreløpig kun benyttespå Frøyafestivalens område, legger de til.

Bong-salget har selvsagt en praktisk side. Målet er å sette ned ekspedisjonstida ganskebetydelig i barer og mat-telt ved at bongene skal erstatte vanlige penger. I tillegg til mat og brus, skal også øl og vin betales med laksedollaren.

Frøyafestivalen innledes torsdag med kirkekonsert i Sletta kirke med Åge Aleksandersen og Gunnar Pedersen. Fredag og lørdag venter konserter med navn som Boney M, DDE,Violet Road, Postgirogygget, Plumbo og danskenes rockestjerne Poul Krebs – sombl.a. har Claudia Scott med i sitt band. Festivalen byr også på lokale artisterl.

Festivalsjef Hallbjørn Stenhaug. (Foto: Sten Egil Røvik)