Vogntogsjåfør Andreas Davidsen fikk førerkortet beslaglagt etter at han veltet med et lass levende leppefisk på E39 i Orkdal sist søndag. Sjåføren mener at veiskuldra sviktet og at han ikke er skyldig i uaktsom kjøring. Fisken var på vei til Frøya.

- Politiet kom til meg da jeg satt i ambulansen og spurte om jeg samtykket i førerkortbeslag. Da sa jeg kontant nei. Resultatet ble at de uansett beslaglegger det i opp til tre uker, sier sjåføren til adressa.no.

- Farten var veldig lav og plutselig ga veiskuldra etter. Det var nylagt asfalt der, men den har de jo lagt på en myr. Dette var ikke uaktsom kjøring i det hele tatt, sier Davidsen, som fortviler over at han uten førerkort er arbeidsledig som yrkessjåfør. Davidsen sier det virker som om politiet rutinemessig beslaglegger førerkort når vogntog og lastebiler er innblandet i hendelser.

- Det mener jeg er hårreisende. Dette er jo levebrødet mitt, sier Davidsen.

Norges Lastebileierforbund (NLF) mener politijuristene har for stor makt i slike saker.

- Vi opplever at det er juristene på politikammeret som ofte presser frem førerkortbeslag. Denne avgjørelsen bør i større grad overlates til politibetjentene som er ute på ulykkesstedene. Det er jo de som snakker med de involverte og vitner. Vi hører ofte om politifolk som beklager overfor sjåføren at de må inndra førerkort etter pålegg fra juristen, sier regionsjef i NLF, Roar Melum, til adressa.no, mens politiet avviser at de har slike rutiner. - Det gjøres alltid en konkret vurdering i hver enkelt sak. Det blir gjort en vurdering på stedet, og saken forelegges en politijurist som avgjør om førerkortet skal inndras på stedet, sier politiadvokat Monica Grøtte Estenstad til avisa.