Fløtta hit

Etter fem år med helgependling frem og tilbake til kjæresten på Hitra, åpnet det seg endelig en mulighet for Linda Finseth i august. Da begynte hun i jobben som kjøpmann ved Bunnpris Fillan. Nå bor hun endelig på øya, og her har hun tenkt å bli.

- Jeg elsker Hitra og har gjort det fra første gang jeg kom hit. Jeg føler jeg har kommet hjem her. Men kjærligheten jeg har til Hitra kommer på andre plass etter den jeg har til kjæresten, smiler Linda.

- Hit skulle jeg flytte!

- Jeg kan ikke se at det skal være noen grunn til at jeg skal flytte herifra igjen. Jeg skjønte det første gang jeg kom hit for å besøke kjæresten min, for fem år siden. Hit skulle jeg flytte. Det er så mye som er flott her. Storslått natur, skjærgården og sjølufta. Det er ikke noe som slår lukta av sjø!

Duften av salt sjø har hun vokst opp med da hun sprang rund på barnsben i Fosen. I dag er det barnebarnet på tre år og datteren som trekker henne tilbake til Fosen på gjevnlige besøk. Men hun føler det blir ikke ofte nok.

- Det er jo en grei tur egentlig. Med hurtigbåten er det fort gjort å ta seg over dit. Om 14 dager kommer datteren og barnebarnet på besøk til meg her på Hitra. Jeg gleder meg sånn. Å få være mormor er virkelig livets dessert!

Godt mottatt

Etter fem års pendling til Hitra hver helg har hun blitt kjent med flere fjes og folk, og i rollen som kjøpmann antar hun at dette vil gå enda raskere. Gode naboer på Hestvika har iallefall gjort sitt til at Linda har følt seg godt mottatt på Hitra.

- Det er bare flott med høststormer

Selv om det var sommer og sol da hun første gang kom til øya er hun ikke ukjent med høststormer og ruskevær.

- Jeg synes det bare er flott med høststormene. Når der rusker og knirker i husveggene, og strømmen kommer og går. Da er det bare å hente frem litt telys og kose seg som best man kan, mener Linda Finseth.

988 89 562 kirsti.marthine@hitra-froya.no