Per Ervik (Pp) beklaget seg tidligere i uka over manglende veivedlikehold i øyregionen, og viste til asfaltlappingen som har pågått i høst.

Tidligere Hitra-ordfører og mangeårig fylkespolitiker for Høyre, Egil Hestnes, ga uttrykk for at Per Erviks Pensjonistpartiet har anledning til å sikre mer penger til fylkesveiene, om de vil.

- Nå er Pensjonistpartiets representant i fylkestinget en del av flertallskonstellasjonen, så kanskje lokalpolitikeren Ervik kan påvirke gjennom fylkespolitikeren Nilsen for å bidra til at flertallet også vil prioritere mer midler til fylkesveier i høst, sa Egil Hestnes.

Snakk med Erna

Som svar på innlegget fra Egil Hestnes, mener Ervik at Hestnes selv kan gjøre noe.

– Selv om du har blitt "bymann "og har trappet ned på ditt politiske engasjement er det bra at du fortsatt er engasjert i infrastuktur her ute i øyregionen. Jeg regner med at du fortsatt representer Høyre og er medlem av partiet som i dag har regjeringsmakta. Kanskje du kunne ta en prat med statsminister Erna Solberg om mer penger som øremerkes til etterslepet av de nedslitte riksveiene som fylkene overtok, foreslår Ervik.

Katastrofe

Han mener et enkelte veier i dag så kjørefarlig at det kan få store katastrofale følger for de som bruker veinettet.

- At Rødal i Statens vegevesen er fortvilt skjønner jeg godt, da de ikke har penger nok for å få utbedret veinettet Men jeg  kan love på vegne av Pensjonistpartiet at dette skal bli fulgt tett opp av vår representant på fylkestinget Svein Otto Nilsen.

- Så med din støtte Egil og påvirkning, er det kanskje håp om å få gjort noe med veinettet her ute i øyregionen, avrunder Per Ervik.