Anders Jektvik har blitt stemt frem til finale i NorskeTalenter, der han i kveld skal kjempe mot operasangeren Stine Hole Ulla ogbreakdanseren Navid Rezvani.

- Hvordan føles det før finalen?

- Det er veldig spennende, og jeg tror det blir et sværtshow i kveld. Men nå har jeg vært spent så lenge at jeg ikke husker hvordan deter å ikke være spent. Så nå begynner jeg å slappe av litt. Jeg gleder megegentlig mer enn jeg er stresset, sier Jektvik bare noen timer før kveldensopptreden.

- Hva gjør du for å forberede deg?

- Nå er det lydprøver og generalprøve. Jeg har på en måteforberedt sangene for lenge siden, så det skal nok gå bra det. Jeg må baretenke på å ta det med ro, puste og kose meg.

- Hva tror du om vinnersjansen i kveld?

- Jeg har en like stor mulighet til å vinne som de andre to.Stine har jo en gudegave med stemmen sin, og Navid er jo fra en annen planet.Jeg er veldig glad for at det ble vi som havnet i finalen. Det hadde jeg ikkesett for meg, men det var det jeg håpet på .

- Hva skal du fremføre?

- Først skal vi ta et nummer som vi allerede har gjort tidligerei programmet. Så skal vi ta et nummer til som er nytt. Da fortsetter jeg bare åspille en av visene mine, som heter ”Tøv”. Den handler om tre barndomsvennersom er helt forskjellige mennesker. Én som lever litt farlig, og aldri lærer.Og én som får det som han vil hele tiden. Og ei jente som er full av fantasi ogbarnlig naivitet, som de voksne bare synes er tøv.

Hva betyr støtten hjemmefra?

- Det betyr alt. Da skjønner jeg at jeg har støtte på enmåte. Det er en seier i seg selv at folk liker sangene mine, og da får jeg truapå det selv også. Jeg skal i alle fall gjøre mitt beste i kveld, sier Jektvik.