Liker du sang og musikk, høre gode artister og oppleve sommerstemning sammen med andre, er årets Frøyafestival et naturlig valg. Dagene 13. og 14. juli kan merkes av på kalenderen.

Aktiv festivalgeneral

Det er litt av et program med topp artister som festivalgeneral Hallbjørn Stenhaug har trommet sammen. Her er en flott mix med lokale, regionale, nasjonale og nordiske artister.

– Vi ønsker å skape en uforglemmelig opplevelse, en festival for store og små. Dette blir ingen rockekonsert, men et tettpakket program for hele familien. Det blir noe for alle. Her skal alle generasjoner, barn og voksne, kunne oppleve artisteri og show og høre god musikk av kjente og dyktige artister, sier Stenhaug. Han er sjef for «HS-festivalene» og HS står for hyggelig samvær. Han har med hell arrangert tilsvarende festival på Frosta i flere år, og i Danmark har han hatt suksess med konseptet.

Gode erfaringer fra Danmark og Frosta

– I utgangspunktet er Frøyafestivalenen kopi av opplegget vi har i Danmark. Vi satser på opplevelsen. Her er det topp underholdning og vi legger stor vekt på en profesjonell ramme rundt arrangementet, sier Stenhaug, som tar med seg nøkkelpersoner fra Danmark som skal støtte opp om det tekniske opplegget. To store telt skal reises på festivalområdet på Siholmen på Sistranda. Både utstyr og vakthold har fokus, ingenting skal overlates til tilfeldighetene.

–Det er en stor satsing vi gjør, og vi har ikke kommet i mål uten solid støtte fra Salmar og Frøya kommune som er våre hovedsponsorer, forteller han og legger til at målet er at festivalen skal bli en årviss foreteelse.

Gode relasjoner

Hvordan har du så greid å få hit så mange toppartister og hvilke honorarer er det snakk om?

– Jeg har hatt mangeårig forhold til flere av disse artistene noe som gjør at de kommer hit og spiller til langt lavere honorarer enn hva som er normalt. Jeg skal bistå flere av dem senere i år. En må spille på de gode kontaktene, sier Stenhaug. Nå kommer plakatene opp,annonseringen av festivalen er igang og den har også fått sin egen hjemmeside www.froyafestivalen.no

Audun Klev i Frøya nye Næringsforening, er også med i arrangementskomitéen. Han poengterer at dette bør være stort for hele øyregionen og lokalsamfunnet og for alle dem som er i regionen i forbindelse med ferien sin.

–Det betyr mye rent kulturelt, men også for lokalt næringsliv, sier han, og understreker at hele øyregionen blir satt på kartet. Arrangøren håper at det skal komme omlag 1500 besøkende hver dag. NRK-kjendis Tore Strømøy skal være konferansier begge dagene.