SommerFillan-general Ann Kristin Kjerringvåg Willmann er god fornøyd med gjennomføringa av årets arrangement. - Den trettende utgaven av Sommerfillan har gått kjempefint, forteller den daglige lederen for Hitrahallene. Hitrahallene står for Sommerfillan på vegne av handelsstanden og bedrifter i Fillan sentrum.

Det var veldig bra med folk på åpningsdagen torsdag og på lørdag, forteller Kjerringvåg Willmann videre.- Kanskje var det nedgang i besøket på fredag fordi folk prioriterte grilling og bading. Men til tross for knallværet var de tilbake på lørdag. Det er forøvrig ikke typisk martnasvær vi har hatt denne gang. Typisk martnasvær er gjerne overskyet, noe sol og en gradestokk som viser rundt tjue varmegrader. Det var i varmeste laget i år, men folket kom likevel, oppsummerer Ann Kristin.

Arrangør Ann Kristin Willmann sammen med sønn, barnebarn og mann.

To låt-premierer

Bergstrøms tivoli trakk som vanlig mye folk med full fart for store og små.

Tivoliet var populært blant de yngste.

Kjerringvåg Willmann tilføyer at det har vært bra oppmøte på gratis-konsertene i bakgården på Hjorten Hotell.- Det var spesielt mange innom showet til tryllekunstner Geir Gjelten torsdag. Nesten åtti publikummere på Alexandra Rotans konsert fredag og over hundre på Chand Thorsviks opptreden lørdag.

At både Alexandra og Chand valgte å debutere med hver sin nye låt under Sommerfillan er ekstra stas, legger arrangøren til.

Rakel Harby og Kirsti Anita Olsen koste seg under konserten til Alexandra Rotan.

At besøkende har rømt inne på kjøpesentrene for avkjøle seg under Sommerfillan har gjort det ekstra utfordrende å holde oversikt på hvor mange besøkede som har vært innom, smiler Ann Kristin.

- Men i løpet av disse tre dagene har det sikkert vært 4000 besøkende totalt.

Skuffet over lokale matprodusenter

Til tross for at hun er fornøyd, er det spesielt én ting arrangøren håper kan bli bedre til neste år.

- Det er skuffende at ikke flere lokale matbedrifter støtte opp om Sommerfillan og velger å stille med martnadsbod.

Randi Kjøren og Randi Kjellberg hadde det fryktelig trivelig sammen i sine boder.

De lokale produsentene oppgir ulike grunner når Kjerringvåg Willmann har kontaktet dem i forkant, forteller hun, blant annet at det er ferietid.

- Sommerfillan arrangeres i uke 30 hvert år så det skulle ikke komme overraskende på noen. Har de lyst til å delta kan de planlegge bedre, kanskje kan det engasjeres skoleungdom til å stå på stand. Det er fryktelig synd at det ikke tilbys mer lokalmat. Ikke var det lokalt øl, fiskemat eller ost å få kjøpt under årets Sommerfillan. Ei heller salg av krabbe og laks vi som region er kjente for. Det etterspørres for å si det sånn.

980 12 034 cecilia@hitra-froya.no