Tour de Frøya arrangeres i år for åttende år på rad.”Vårens  vakreste sykkelritt”, har befestet sin posisjon i ulike sykkelmiljøer i hele Trøndelagsregionen, både blant mosjonister og de mer aktive. I god dugnadsånd engasjerer rittet mange frivillige rundt omkring i grendene, og de som ikke sykler eller hjelper til, er med på å skape den gode ”Tour de France-stemningen” rundt løypa.

Treg påmelding

Arrangørene forteller om en foreløpig rekord i 2011, hvor ca 850 meldte seg på. Ikke alle startet, og ikke riktig alle kom i mål. I år er det budsjettert med 900 syklister. Det er pr i dag langt igjen til å nå dette målet, men av erfaring så går påmeldingen litt tregt den første måneden. I fjor kom det inn ca 180 påmeldte det siste døgnet før fristen gikk ut kl 00:00. Det er nytt system for påmelding i år, som skal gjøre det enkelt å melde seg på, både for enkeltdeltagere og grupper/bedrifter. Påmeldingsfristen er satt til 25. mai kl 23:59. Vær oppmerksom på at deltageravgiften økes etter at ordinær frist har gått ut, så det kan jo være lurt og bare melde seg på med en gang.

Teknisk gjennomføring

Det er turrittet som starter først. Dette arrangeres i tråd med Norges Cycleforbunds retningslinjer, og det er Frøya og Hitra Sykkelklubb som står som teknisk arrangør. Nytt i år er at det ikke skilles mellom dame- og herreklassene, men det kjøres racer mix damer/herrer og offroad mix damer/herrer. Innenfor disse klassene er det ulike tidskriterier. Har du tenkt å sykle rundt løypa under 1:40, så er det turrittet som passer best for deg! For å delta i turrittet må du ha lisens – enten helårslisens, eller deltagere kan kjøpe engangslisens ved påmelding. Aldersgrense er 17 år (jft NCF`s reglement for Turritt Landevei).  Mosjonsløpet har ingen klasser, og vil starte noen minutter etter siste pulje fra turrittet. Her kan alle stille; barn/ungdom 12-15 år, enkeltmosjonister og de som ønsker å sykle sammen fra lag eller bedrifter. Tidskriteriene her er å sykle rundt Frøya på under eller over 2 timer.

Nei, nå sykler også …

Det er ikke noen tvil om at sykkelrittet Tour de Frøya har fått mange i regionen opp på sykkelsetet. Det er sjelden vi kjører rundt øya uten å møte på en syklist. Mange har som mål å komme seg rundt løypa på en fin dag med masse stemning og heiarop, mens andre trener iherdig for å slå fjorårets tid, mens atter andre har et uutalt mål om å slå ”naboen”. Bedrifter konkurrer seg i mellom, og det deles ut både vandrepokal og oppdrettspokal. Uansett hva man har av mål, ønsker styret i TdF at deltagere skal ha det gøy, og at arrangementet er et bidrag til bedre folkehelse og samhørighet.

Fortsatt byggeaktivitet på Sistranda Midtre

Det er fortsatt stor aktivitet i Sistranda sentrum. I fjor ble start-/ målområdet flytet til Siholmen/ Yttersian. I år flyttes det tilbake til Sistranda Midtre. Det blir et flott område. Frøya Kultur- og Kompetansesenter er nesten klart, så det vil være noen utfordringer i og med at det fortsatt er byggeaktivitet der. Området nedenfor nye Hotell Frøya vil benyttes til flere aktiviteter. Naboer som bor i områdene som blir berørt, vil bli informert underveis.

Trafikksikkerhet

Fylkesveien mellom avkjørselen til Frøyahallen og avkjørselen ved Maxtrim vil bli sperret under start og målgang. Omkjøring blir via Innersiveien (ved Frøyahallen), Mellomveien og Internatbakken.Arrangøren vil ha vakter ved stikkveier, som skal være behjelpelig med trafikkavvikling. Politi vil også være til stede under arrangementet, for å holde kontroll på avviklingen.

Det vil for øvrig være redusert fremkommelighet rundt hele Frøya denne dagen, og trafikanter bes om å vise hensyn og følge anvisninger fra vaktene. Det anmodes også om å begrense trafikk så langt  det er mulig. Gjør unna helgahandelen på fredag, og still deg heller opp langs løypa og hei fram de spreke syklistene!Styret håper at så mange som mulig ønsker å ta del i årets Tour de Frøya, enten som deltager, publikum eller frivillig! Alle ønskes hjertelig velkommen til vårens vakreste sykkeleventyr!