I forkant denne håndballsesongen, hadde Frøya ILs håndballherrer ambisjoner om å hevde seg i fjerdedivisjon.

Det gjorde de, og for noen uker siden endte de på andreplass i sin avdeling.

Tredje divisjon

Håndballforbundet hadde i forkant sagt at de muligens ville tilby lagene som endte på andreplass, opprykk, fordi de ønsket å ha to fulle avdelinger i tredjedivisjon.

- Vi fikk beskjed om at vi hadde rykket opp til tredjedivisjon i dag, for kun et par timer siden, så det er veldig nytt, sier en glad trener, Maciej Karpinski til lokalavisa.

Gledelig beskjed

- Vi hadde planlagt et spillermøte på onsdag, fordi vi visste at vi ville få nærmere beskjed en av disse dagene, om det enten ble videre spill i fjerdedivisjon eller opprykk til tredje. Vi var forberedt på begge deler, men det var veldig gledelig å få denne beskjeden, smiler treneren.

- Det blir mer lystbetont å skulle diskutere hvordan vi skal gjøre det framover nå, når vi skal spille i tredjedivisjon.

Jevnere motstand

Det er ikke bestemt om Frøya skal spille i tredjedivisjon for avdeling "nord" eller for avdeling "sør" i Trøndelag enda, sier Karpinski.

- Jeg har ikke hatt tid til å sjekke hvilke lag som spiller i tredje enda, og kjenner ikke alle lagene der, så først når vi får serieoppsettet, kan jeg si mer om motstanden.  Det som er forskjellen, er at det i fjerdedivisjon er varierte lag, mens i tredjedivisjon varierer lagene langt mindre, de er jevnere, slår han fast.

- Vi har en god nok og bred nok spillerstall til å være i tredje divisjon, men det er mer forpliktende å spille i tredjedivisjon enn i fjerde, så på spillermøtet skal vi ta opp hvordan vi som klubb og spillere vil gjøre det i tiden fremover.

Maciej Karpinski forteller at han har fått positive tilbakemeldinger så langt, - spillerne gleder seg veldig.