Lammelår er tradisjonsmat for mange i påska, og kanskje spesielt på påskeaften. Matblogger Hege Ranita Karlstad fra Hitra, som står bak bloggen kulinariskfanatisme, har lagt klar oppskriften på sin egen versjon av lammelåret. Karlstad serverer leserne lammelår av villsaulam med bakt portebellosopp, persillerotpuré, potetmos og rømmesaus.

- Over hele verden er faktisk lammelår et symbol på påske, og referansen til lam i kristendommen går tilbake til det gamle testamentet. I mange tilfeller blir lammet sammenlignet med hvordan Jesus ble ofret for menneskeheten, og vi finner lam brukt som symbol på Jesus i flere salmer og kirkekunst. I tillegg til symbol på påske, er også lammelår helt fantastisk mørt og godt. Og vil du ha det ekstra godt med et snev av viltsmak, kan du kjøpe lammelår av Dalpro på Hitra, som selger villsau-lam, skriver Hege på bloggen, hvor hun har lagt klar oppskriften for de nysgjerrige.

Gå til bloggen her.

Heges matblogg finner du alltid også via lokalavisa Hitra-Frøyas nettsider.