- Per Ervik fikk utfordringen allerede under valgvaken, og var invitert til møtet.

Dette sier Eldbjørg Broholm, som har ledet Arbeiderpartiets forhandlingsutvalg etter valget i Hitra. Hun svarer på Per Ervik kommentarer publisert i HF + sist fredag.

- Jeg er synlig forbauset over måten forhandlingsutvalget jobber på, når vi får vite gjennom oppslag i Hitra-Frøya at kabalen allerede er lagt og at de har valgt varaordfører, før vi får komme med våre meninger og synspunkter. Det tror jeg våre velgere hadde forventet når vi er Hitras nest største parti, sa Per Ervik til lokalavisa i en pause i det som var hans siste kommunestyremøte som varaordfører og for tiden fungerende ordfører. Ervik sa at han hadde regnet med å bli kontaktet av Arbeiderpartiet etter at Pensjonistpartiet hadde gjort nok et godt valg, og fikk fire representanter inn i kommunestyret.

- Vi snakket med Per allerede på valgkvelden

I ettertid har det vært samtaler mellom PP og AP. Men Eldbjørg Broholm mener Per Erviks framstilling blir feil.

- Vi snakket med Per allerede da vi møttes i valgnemnda mandag kveld. Vi ville at de skulle få avklart så fort som mulig. Men vi fikk unnvikende svar. Den som har vært med i politikken en stund, skjønner at her ønsket man å se på mulighetene den andre veien. Derfor gikk vi også til de andre partiene. Men Pensjonistpartiet var invitert til møtet vi hadde, sier Eldbjørg Broholm.

Også Venstre inn i folden

Som lokalavisa skrev før helga, sendte Hitra Arbeiderpartis forhandlingsutvalg sent onsdag kveld ut melding til sine politiske kolleger i andre partier om at partiet har inngått valgteknisk samarbeid med Kristelig Folkeparti, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne om valg av formannskap, ordfører og varaordfører.

Etter nye møter er også Venstre inn i folden når posisjonene skal fordeles i komiteene. Torfinn Stub ble valgt inn som eneste representant for Venstre, og han er nå tilbudt å lede Helse- og omsorgskomiteen.

- Vi er tilbudt det, og Venstre har takka ja, sier Torfinn Stub til lokalavisa mandag ettermiddag.

Posisjoner fordelt

Følgende posisjoner er nå fordelt:

Ordfører Ole Haugen Ap varaordfører Eldbjørg Broholm

Menige plasser i formannskapet: Trygve Sivertsen (Ap) og Hilde Jørgensen (SV). (Hitra utvider formannskapet fra fem til syv medlemmer, hvilket betyr at opposisjonen vil få inn tre representanter)

Oppvekstkomiteen: leder Sigbjørn Glørstad (Ap), nestleder Ida Broholm (Ap)

Helse- og omsorgskomiteen: leder Torfinn Stub (V)

Teknisk komite : nestleder Arnt Breivoll