Dalpro får utmerkelsen Årets Vekstbedrift 2016. Prisen er på 50.000 kroner og ble delt ut til daglig leder Edvard Ulvan av styreleder Victor D. Norman under ASVLs jubileumskonferanse «25 år i kampen for arbeid til alle» i Oslo mandag kveld.

Prisen går i år til to av ASVLs 220 medlemsbedrifter over hele landet, og deles ut til Vekstbedrifter som utmerker seg. Den andre vinneren er Krokane Nærtenester i Florø.

Vekstbedrifter som DalPro hjelper folk til å finne sin vei i arbeidslivet. Til sammen omsetter bedriftene for over 1 milliard kroner i året. Dalpro får prisen fordi bedriften er nytenkende og inspirerende, beskriver juryen.

- Bedriften har på en svært god måte tatt naturgrunnlaget i bruk som arena for Vekst- og attføringsarbeidet. Arbeidsoppgavene er svært godt tilpasset den enkeltes muligheter for vekst og utvikling. Samtidig som at bedriften har lykkes på det attføringsfaglige området, har bedriften også lykkes i produksjon, utvikling og markedsføring av kvalitetsmat, sier Victor D. Norman.

-Bedriften kan være et forbilde for andre vekst- og attføringsbedrifter i det at den synliggjør sitt samfunnsoppdrag ved å kople seg på kommersielle trender, som interessen for mat. Dalpro har også gitt Vekstbedriftene og Varig tilrettelagt arbeid (VTA) et ansikt gjennom Godt Jobba-filmen Hjortehviskeren, der Gøril Berg er portrettert, sier Norman.