I februar i år gikk Victor og familien ut i Adresseavisen og søkte etter en bygd de kunne bosette seg i. Tilbakemeldingene lot ikke vente på seg, og blant 12-13 kommuner var det til slutt Knarrlagsund som gikk seirende ut. I sommer forlot de Trondheim, og et nytt spennende kapittel åpnet seg for den lille familien.

- Her stemte alt, både jobb og boforhold var viktige faktorer for Marit og meg. På Knarrlagsund klaffet det, forteller Victor.

Begge fikk seg jobb ved Knarrlagsund oppvekstsenter. Hun som kontaktlærer i første trinn, han som pedagogisk leder i barnehagen. Og Andreas på åtte har funnet seg vel til rette i tredje klasse. Med kun 50 meter fra bolig til jobb er det ikke nødvendig å bruke bil.

- Vi er helt overveldet over måten vi har blitt tatt i mot på her i grenda. Marit har sagt at den første måneden på Knarrlagsund har vært den beste i hennes liv. Jeg er helt enig i det. Vi har blitt invitert hjem til flere familier her i grenda. Og naboene er fantastiske.

- Hva er det som gjør naboene i Knarrlagsund så flotte?

- På større steder snakker du ikke med naboene med mindre du skal be dem skru ned lyden på stereoanlegget eller fjerne et tre som stenger for sola på din side av tomtegrensa. En slik type kontakt er så negativt ladet og gjerne med naboer du ikke kjenner. Her har relasjonene utelukkende vært gode. Jeg vil sende en takk til hele Knarrlagsund som har fått oss til å føle oss velkomne.

Han er opptatt av å bidra selv for å være en del av lokalsamfunnet, og var ikke tung å be da han ble spurt om å være fotballtrener for Fjeldværøyas knøttelag.

- Det er sammen med knøttelaget jeg har hatt et av de største øyeblikkene mine etter at jeg kom hit. Det å se lagånden og samholdet er en skikkelig godfølelse. Et annet øyeblikk er da vi fikk bli med på båttur i sommer. Vi kjørte ut fra Knarrlagsund og endte opp i Reksafjæra. Det var så flott at jeg nesten ble emosjonell. Å kjenne bølger, sjø og saltvann bringer tilbake gode minner fra barndommen i Lyngen. Jeg ser ikke bort fra at det ikke tar så lang tid før vi skaffer oss en båt selv, innrømmer Victor Tranås.

988 89 562 kirsti.marthine@hitra-froya.no