I fjor ble det for første gang arrangert forskningsdager på Frøya. Dette er en slags forskerfestival der man viser fram forskning og innovasjon innenfor et bestemt tema. Det er NTNU som står bak, mens Frøya videregående skole er tilrettelegger lokalt.

I fjor var tema Marin forskning generelt. I år har man valgt tema kommunikasjon i og på havet.

- Det vil handle om hvordan dyr kommuniserer med hverandre i havet, hvordan vi mennesker kommuniserer i og på havet, og om hvordan vi kan kommunisere det som skjer i havet, forteller lærer Ola Vie ved Frøya videregående skole.

- Hvis vi er på landjorda, og skal for eksempel telle hvor mange hjort det er på Hitra, så er det en relativ enkel greie. Men å skulle kartlegge f.eks hvor mye kamskjell det er i ett område i sjøen, og kommunisere det, er det langt mer komplisert, forklarer Vie, som antyder at årets forskningsdager vil handle om både biologi og teknologi.

Dagene går av stabelen på Sistranda 23 – 25. september.

- Det vil handle om hvordan dyr kommuniserer med hverandre i havet, hvordan vi mennesker kommuniserer i og på havet, og om hvordan vi kan kommunisere det som skjer i havet, forteller lærer Ola Vie ved Frøya videregående skole. (Foto: Trond Hammervik)