Egentlig skulle første program av i alt åtte, i den nye serien med «Tore på sporet» sendes søndag 25. oktober. Men så bestemte NRK seg for å gi de populære programmene plass i aller beste sendetid, nemlig på lørdager. For å få kabalen til å gå opp, ble seriestart utsatt til lørdag 14. november.

- Det er jeg kjempeglad for. Lørdag er en fantastisk TV-dag. Og når serien ikke starter før i midten av november betyr det at enda flere sitter inne og ser TV enn de ville gjort tidligere på høsten, ler Tore Strømøy.

Tør ikke forandre

Over nyttår er det 20 år siden «Tore på sporet» ble sendt for første gang, og selv nå, etter så mange år, vil programmet være gjenkjennbart.

- Jeg tør ikke forandre så mye. Da blir jeg «skutt»…

Som tidligere vil hvert program ha en sak Tore Strømøy tar sikte på å løse.

– I tillegg vil programmet fortelle en annen historie også, rundt saken jeg er satt på. Jeg klarer ikke å være helobjektiv…

Tore kan fortelle at han vil ta med seerne til mange verdenshjørner, og at han vil besøke fire verdensdeler gjennom serien. De fleste oppdragene fører ham rundt om i Europa, men han reiser også helt til Bahamas og Colombia.

Tilfeldigheter

For «Tore på sporet» ser det ut til å være en utømmelig mengde saker han kan ta tak i, for det kommer hele tiden henvendelser fra folk som vil ha hjelp til å finne familiemedlemmer og løse familiære gåter og hemmeligheter.

– Det kommer henvendelser hele tiden, og spesielt når det sendes en ny serie så ryr det på. Utfordringen ligger i å finne saker jeg kan klare å løse, og få tid til å løse dem. Av og til må jeg legge bort saker jeg har jobbet med, fordi jeg ikke kommer videre. Så kan det være tilfeldigheter som gjør at det løsner lenge etterpå, sier Tore Strømøy.

– Og når jeg velger ut saker så må det være en historie som er interessant for seerne også, legger han til.

Evig optimist

Han sier han er spent, men ikke nervøs på samme måten som han var tidligere år. For han har ikke inntrykk av at publikum er lei konseptet hans.  I snitt har en million og sytti tusen seere benket seg foran fjernsynsapparatene for hvert program som har vært vist i den populære serien, og som nå kommer for åttende gang.

- Det er større konkurranse enn noen gang om TV-seerne, men jeg er optimist – som alltid, sier Tore Strømøy