Flere bilister har den senere tid opplevd å punktere i Utset-Tranvika området på grunn av uforutsette objekter i veibanen. En av disse er Åse Mosand (78). Og ikke kun en, men to ganger i løpet av august punkterte Åse med få dagers mellomrom.

Spikeren sto i dekket

Den 23. august skulle Åse kjøre bilen sin til bilverkstedet, men på veien dit oppdaget hun at det ene framdekket var i ferd med å bli flatt.

- Da vi kikket nærmere etter så vi at dekket hadde punktert som følge av en pappspiker som fortsatt sto i dekket, gjenforteller Åse.

Åse tenkte dette var veldig ergerlig. Litt opprådd ble de også, siden hun og ektemannen Tore er avhengige av bilen sin for å komme seg rundt i ulike ærender.

Da hun noen dager senere måtte kjøre igjen, var hun så heldig å få låne bilen til en hjelpsom nabo.

- Men tror du ikke jammen det skjedde igjen! Og denne gang med lånt bil noe jeg syntes var ekstra ille. Det viste seg at jeg hadde kjørt på pappspiker på ny, forteller Mosand.

Etter den andre punkteringen kjente Åse at hun ble skikkelig irritert.

- Det medfører en del ekstra kostnader. I tillegg tenker jeg på de ulike konsekvensene dette kan få for de som blir rammet. Tenk om det er noen som trenger øyeblikkelig hjelp?

Flere har punktert

Åse er ikke den eneste som har punktert opp til flere ganger som følge av pappspiker i veibanen.

- Sønnen vår Geir punkterte to ganger i mai. Den første punkteringen var på grunn av pappspiker og den andre gangen var på grunn av en bit avklippet piggtråd som lå i veibanen, forteller Åse.

Lokalavisa har i tillegg snakket med flere andre som har observert og fjernet pappspiker og biter med piggtråd langs Utsetveien (mellom Badstuvik og Tranvika på Inn-Hitra) tidligere i sommer.

Lokalavisa har også fått tilsendt noen bilder.

Lokalavisa har fått tilsendt bilde av spiker og piggtråd som er funnet på Utset.

Følger med området

Statens Vegvesen har siden Åses punkteringer vært å skrapt den delen av veien som består av grus. Mesta har også vært der og kostet asfalten. I følge Åse har sønnen deres Geir vært i kontakt med politiet som har sagt det ikke er så mye å gjøre med saken, annet enn at de skal følge med området i tiden framover.

Åse Mosand presiserer at de ikke vet hva årsaken til de strødde pappspikerne er.

- Det kan være snakk om rampestreker eller det kan være snakk om en uheldig snekker som har mistet de. Hvis det skulle vise seg å være barnestreker så får vi inderlig håpe at de ikke fortsetter med det, avslutter Åse Mosand oppgitt.

980 12 034 cecilia@hitra-froya.no