Eiendommen Hamna på innsida av Hitra er til salgs. Med en pris på 19.500.000 kroner, er det så langt lokalavisa kjenner til, den dyreste eiendommen som er lagt ut for salg på Hitra gjennom tidene. Det kan eiendomsmegler Tom Henrik Jacobsen i Nylander bekrefte.

- Det er ingen eiendom som vi har registrert som har hatt en høyere pris på Hitra, sier Jacobsen.

Gedigen tomt

I salgsprospektet står det opplyst at tomten er på 14.539 mål. På den gedigne tomten står gården Hamna, med våningshus, utleiehus, brygge, stabbur og jakthytte. For den jakt og fiskeglade kan det være interessant at det er jaktrett på 34 hjort og fiske i flere vann på eiendommen. For den båtinteresserte er det plass til 34 båter i marinaen. Men det gir også grunnlag for inntekter på gården.

- Så mye utleiemuligheter  gir et inntektsnivå på rund én million kroner, i tilegg at det er to leiligheter til som det er mulighet for å innrede til utleie. Både jakt og marina-inntektene har ikke vært  justert for markedspris, så her er det mulighet for en aktiv driver å optimalisere driften for å få høyere inntekter, sier Jacobsen.

- Ingen sammenlignbare eiendommer

Den første offisielle visningen vil skje i januar, men det er allerede potensielle kjøpere på eiendommen.

- Det blir spennende å se hvem som kommer til å kjøpe, og hva prisen blir. Vi har ingen sammenlignbare gårder som er solgt i Sør-Trøndelag. Men vi har allerede noen interessenter som vi har vært i kontakt med før. Det er folk som har gjort seg penger på fisk, og er interesserte i å jakte. Og det er noen fra Trondheim som er interesserte, og noen fra våre kontakter i Danske bank som har meldt sin interesse. Det er pengesterke folk alle sammen, sier Jacobsen.