På førstkommende lørdag samles rekordmange for å hjelpe til under vårens store ryddeaksjon langs norske strender.

Flere grendalag henger seg på

- Jeg syns dette er et veldig positivt tiltak. Jeg har brydd meg om dette i mange år, og har ryddet flere strender på eget initiativ tidligere. Og det har slått meg hvor raskt det går! Det er ikke mye som skal til, men så holder det seg ryddig og fint overraskende lenge, forteller Rita Hovde, som er ansvarlig for arrangementet for grendalaget på Uttian.

Også på Strømøya vil det være et felles arrangement. Klubben grendalag deltar også, men har - på grunn av stort ffravær blant aktive medlemmer på den aktuelle dagen - satt en annen dato for ryddinga.

- På Uttian skal vi rydde strender som vi ser fra turløypa til trimhytta. Det skal gjøre det hyggeligere å gå turen, og forhåpentligvis blir denne dugnaden et hyggelig og sosialt arrangement, kanskje med litt mat og drikke også, håper Hovde.

Ragn-Sells bidrar med containere

Også Ragn-Sells lokalt - ved Stig Dyrvik - bidrar. De setter ut containere for å samle sammen søppelet.

- Det er utrolig bra av dem at de gjør containere tilgjengelige for dette. Det setter vi virkelig pris på. Jeg håper det dukker opp mange fjes, og at de voksne tar med både barn og hunder og hva det måtte være. Jeg håper folk stiller opp for å gjøre naturen triveligere, avslutter Hovde.

Rikke og Sandra Reppe Søreng hadde ikke tallet på hvor mange sekker de har fylt med søppel (Bildet er fra fjorårets ryddeaksjon)