Tre personer ble mandag innbragt til lensmannskontoret, etter at politiet de siste dagene har fått flere meldinger om en gruppe polakker som kjører rundt på Hitra og Frøya i en hvit varebil, og går på dørene til folk.

- Vi fant ikke annet enn gamle slitte bildekk og gamle kasserte sykler og sykkeldeler, som de sier de har fått fra folk. Det er forklaringen de gir, og vi kan ikke motbevise det.  Ingenting kunne settes i forbindelse med noen meldte tyverier eller innbrudd. Vi hadde derfor ingen grunn til å holde på dem og de er nå dimittert, og har forhåpentligvis reist fra øyene, sier lensmann Inge Dahlø.

- Kan være skalkeskjul

Dahlø ser ikke bort fra fremgangsmåten kan være et skalkeskjul for kriminell aktivitet.

- Jeg ser ikke bort fra det, men vi er avhengige av å påvise det der og da. At omreisende fra Øst-Europa er ute på tur og tar med seg brukte ting er en  fremgangsmåte som er kjent av politiet i hele Norge. Det kan være et skalkeskjul, men da må vi bevise det, sier Dahlø.

- Følger dem fra landsdel til landsdel

Polakkene er registrert av politiet fra før.

- Noen av dem har gamle forhold på seg, men ikke av alvorlig karakter. Det kan være alt fra brudd på alkoholloven til at de ikke har betalt for seg der de har hatt opphold ved campingplasser og andre leieforhold, forteller Dahlø.

Politiet kommer til å holde oppsikt med bilen.

- De er registrert fra før, og politiet følger dem fra landsdel til landsdel, sier Dahlø.