Neste år er det 20 år siden Eldredagen på Strand oppvekstsenter ble arrangert for første gang.

De to siste årene har skolen blitt oppusset og gymsalen der dagen holdes har vært stengt. Derfor har Eldredagen måtte vike. Det er 5. til 7. klasse som er arrangører. De har bakt kaker og ordnet med underholdning.

- Det er vel rundt 50 stykker her i dag, sier Inge Larsen som er en av lærerne med ansvar for dagen.

Vilde Børø Larsen og Ida Emilie Vedø fra 7. klasse forteller at 7. nettopp har vært på klassetur, så mye av ansvaret har blitt lagt på 5. og 6. klassingene.

- Vi kom tilbake fra klassetur for noen dager siden, men har fått gjort en del praktiske ting som å sette ut bord og stoler, forteller Vilde.

6. klassen har skolekjøkken, så de og snille foreldre, har stått bak kakebakingen.

Veldig variert underholdning

Underholdningen var mye av den samme som på Grendakvelden, ifølge Inge. Vi fikk se en ny versjon av ”Se torsken” og hawaiidans av jenter i bastskjørt og med blomsterkranser rundt halsen.

Avslutningsnummeret var helt spesielt. Ida Emilie Vedø spilte piano og sang solo, før flere og flere at mellomtrinnets elever kom opp på scenen og deltok i nummeret.

Ønsker ikke å glemme noen

Det har vært vanskelig å invitere alle de eldre som har tilknytning til Strand og området rundt. Før hadde kommunen lister over hvor folk bodde, men det er det slutt på.

Arrangørene har derfor sett seg nødt til å ta utgangspunkt i de gamle listene og de er ikke oppdaterte.

- Hvis noen er glemt ønsker vi veldig gjerne tilbakemelding, sier Larsen.

Avslutningsnummeret
Gode kaker var det mange av. (Foto: Inge Larsen)
Hawaiidans
Elevene framførte en ny versjon av "Se torsken"