23 barn pluss åtte voksne fra Frøya kom i går vel fram til Prudnik i Polen. I dag tidlig (onsdag) er de unge Nabeita-spillerne allerede på fotballbanen Orlik for å delta i en fotballturnering.

Bakgrunnen er et flerårig prosjekt kommunen har deltatt i, et EU-prosjekt som handler om sosiale ulikheter og barns helse. Representanter fra Frøya har tidligere reist sammen med det norske helsedirektoratet til Polen, og polske kommuner har besøkt Frøya for utveksling av erfaringer og se hvordan vi jobber med barneaktiviteter her. Nabeita IL bidro også med foredrag for de polske delegatene om hvordan dette idrettslaget jobber.

Nå er det altså tid for Polen-opphold fram til fredag. Etter dagens fotballøkt blir det foredrag med tema "Betydningen av fysisk aktivitet for å oppnå og opprettholde god helse."

I kveld skal man møtes til ridning og bål-kos, der hovedsamlinga har tema "Utveksling av kunnskap, erfaringer og praksis i å stimulere barn til fysisk aktivitet".

Torsdag fortsetter fotballturneringa samt nye foredrag om betydninga av ernæring for å oppnå god helse. Frøya-delegasjonen har også satt av tid til sightseeing og attraksjoner, blant annet tur til slottet i Moszna.

- Vi har mange barn og voksne som gleder seg til å reise på tur, uttalte Remy Strømskag i Nabeita IL til lokalavisa tidligere i sommer.