Da Frøya formannskap behandlet saken om bygging av innendørs fotballhall i april i fjor, var det bare Høyre som stemte i mot.

Høyres gruppeleder Martin Nilsen mente andre ting var viktigere.

- I samme møte ga rådmannen sine virksomheter oppfordring om å spare på grunn av dårlig økonomi. For det andre har vi et sykehjem som vi må gjøre noe med en gang i nærmeste framtid, enten må vi reparere eller bygge nytt. Så vi har nok av oppgaver å bruke penger på. Da blir det feil for meg å bruke 10 millioner på en fotballhall. Jeg kan ikke gå med på dette for min del, sa Nilsen til lokalavisa

- Kjære Linda

Nå har Nilsen imidlertid sendt invitasjon til kulturministeren, med ønske om at hun kommer og åpner fotballhallen.

”Kjære kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Her på Frøya driver vi å bygger en fullskala innendørs fotballhall, det forventas at hallen vil stå ferdig i løpet av oktober/november. Det er noe usikkert når den offisielle åpningen vil finne sted, vi har en forhåpning om at RBK vil spille kamp under selve åpningen, så vi venter på endelig svar fra RBK. Foreløpig ser det ut som at den offisielle åpningen av hallen finner sted i november/desember. Vi ser svært gjerne, og spør pent, om kulturministeren kunne foreta den offisielle åpningen.

Med vennlig hilsen

Martin Nilsen gruppeleder Frøya Høyre”.

Hvordan fotballhallen skal driftes og om idretten ønsker en 11-er hall, er spørsmål som Nilsen vil ha svar på.

Må ha en konkret dato

- Jeg har fått beskjed fra sentral hold om at vi må ha en mer konkret dato før kulturministeren kan svare. Da jeg sendte invitasjonen var det snakk om åpning i november. Men nå er det sagt at åpningen skal skje i januar, sier Martin Nilsen til hitra-froya.no, og legger til at han skal få hjelp av Sør-Trøndelag Høyre til å komme i nærmere kontakt med kulturministeren.

- Bekymrer meg fremdeles

- Har du noen betenkeligheter med å invitere kulturministeren til åpningen av en fotballhall du stemte i mot?

- Det som bekymret meg, og som bekymrer meg fremdeles er Frøya kommunes rolle i fotballhallen, i og med at fotballhallen skal drives som et heleid aksjeselskap. Da må kommunen dekke et eventuelt underskudd. Men selve fotballhallen, og at næringslivet er med og finansierer det, mener jeg er meget bra for både Frøya og Hitra. Når det gjelder kulturministeren, så er hun minister for alle politiske partier, og jeg mener det må være stas om hun kan komme til åpningen, sier Nilsen.