Fløtta hit

- Det var den store kjærligheten vet du, ler Mari Petersen om årsaken til forflytningen.

Og da snakker hun om kjærligheten til Vidar. Kjærligheten til Frøya kom senere.

Gode oppvekstvilkår for barna

Og så kom barna. Synna og Samuel. Å ta med barna hjem til Flatval som nyfødte nurk er de største øyeblikkene hun har hatt etter hun kom til Frøya. Eller faktisk; de største øyeblikkene i livet.

- Jeg er veldig glad for at barna får mulighet til å vokse opp her på Frøya. Det er så veldig mange muligheter her. Alt ligger til rette for en mengde aktiviteter. I sjøen, turer i ”hauan”, fjæra, idrettslag og basseng. Det er kort vei til det meste.

Øyregionen mangler én ting

Men øyregionen mangler én ting mener Mari. Snø!

- I Namdalen ligger jo snøen hele vinteren, og jeg savner virkelig å gå på skikkelige skiturer. Jeg syntes det var helt fascinerende å se hvor lite snø som skal til for at det skal bli en skitur her ute. Det er så vidt grastustene er dekket av det hvite før man spenner på seg skiene og går seg en runde på plena. Nå som jeg har bodd her noen vintre skjønner jeg at man slipper alt man har i hendene og nyter den lille snøen når den først kommer.

Ingen fjell, men fantastisk sjøluft

Dessuten ler hun litt av det vi her i øyregionen kaller fjell.

- I Namdalen har vi skikkelige fjell. Det de kaller fjell her ute er egentlig bare berg. Til gjengjeld har dere sjølufta her ute. Det var fantastisk å flytte ut til sjølufta. For meg er sjøluft forbundet med turer på sommerferie. Å få oppleve denne lufta i nesa hver dag er fantastisk.

Så fantastisk er denne sjølufta at Mari sitter og vurderer om familien skal kjøpe tomt. Eller bygge på huset. Så får man se om hjemlengselen etterhvert trekker henne tilbake til Namdalen. For Mari Petersen holder fortsatt den døra på gløtt.

988 89 562 kirsti.marthine@hitra-froya.no