Ruteselskapet AtB har på kort varsel fått stablet på beina et båt- og busstilbud som skal få flest mulig passasjerer til fra skole, jobb og bytur selv om hovedveien Fv. 714 over Hitra blir totalstengt i fire dager. Og det til tross for at ekstra-båten man hadde tenkt å sette inn på strekninga Fillan-Sandstad, har fått tekniske problemer. Opprinnelig var planen å sette inn båten "Trondheimfjord 2", men den båten fikk i helga problemer.

- Løsninga med ekstrabåt kunne spart oss for rundturen via Sør-Hitra. Det klarer vi ikke nå, men vi har tilpasset rutetabellene for båt, buss og lokalrute og flyttet på avganger for å opprettholde rutetilbudet, men med endrede avgangstider, sier driftssjef Harald Storrønning i Atb til Hitra-Frøya.

De nye rutetabellene er i dag lagt ut på AtB sine hjemmesider, og selskapet ber folk studere de nye avgangene nøye. Endringene gjelder både på Hitra, Frøya, i Øyrekka samt tilbudet til/fra byene.

Storrønning ber også reisende legge merke til at det er ett ruteopplegg som gjelder fra fredag til søndag og ett annet som gjelder fra mandag. Årsaken til dette er en lenge planlagt takst- og ruteendring som trer i kraft fra mandag 18. januar.

- Vi har en ordinær ruteendring fra den 18. januar, som har vært planlagt siden august. Derfor blir dette dobbelt-komplisert, sier Storrønning.

Han klarer ikke å skjule en viss irritasjon over at beskjeden fra Statens vegvesen har kommet i seneste laget. Selv om veiarbeidet har vært planlagt i lang tid, var det først sist fredag veivesenet bekreftet at datoen blir fra klokka 06 fredag 15. januar. Arbeidet er planlagt å pågå fram til klokka 18 mandag den 18. januar.

- Vi har lagt ut en omfattende beskrivelse av endringene på våre nettsider, sier Storrønning.