- Vi er rundt 20 personer som har gledet oss til å besøke Sistranda og øyrekka siden jul, men vi klarer ikke å finne båtplasser og tiden renner ut, forteller en oppgitt Stein Otto Langørgen. Han forteller at sykkelfølget har en plan om å ankomme sykkelrittet med båt.

- Nå må vi kanskje avlyse planene om å besøke alle stedene vi ville og det er veldig synd. Det er mange som skal hit for første og muligens siste gang, så det hadde vært flott å kunne få vist fram det som er på Frøya, legger han til.

- Kanskje vi får til en plass eller to

Langørgen tok kontakt med Herbjørn Johan Larsen, som er leder for Sistranda Småbåtforening for hjelp til båtplasser.

- Vi har prøvd å få tak i så mange båtplasser som mulig, men det er ikke så lett. Er vi heldige kanskje jeg får tak i en plass eller to, sier Larsen.

Fremdeles på venteliste

Etter Kystverket tok over fiskerihavna, har det vært lite plasser å kunne tilby.

- Vi har 24 medlemer av oss som fremdeles står på venteliste for å få båtplass på Siholmen. Det er også minst 10-15 stykker som har sagt at de ikke blir medlemmer hos oss, fordi det hjelper ikke i forhold til å få seg en båtplass likevel. Derfor håper jeg kommunen kommer på banen. Behovet er stort her, mener lederen for Sistranda båtforening.

Ny liggekai

Frøya kommune har en søknad til kystverket om støtte til ny liggekai på Siholmen. Men svar på om denne kan gjennomføres kommer ikke før statsbudsjettet til høsten. På innsiden av denne liggekaien kan det være muligheter til en ny småbåthavn.

Driftssjef i Frøya kommune, Sigrid Hanssen, henviste til tidligere sjef Andreas Kvingedal for flere detaljer om havna, men det lykkes ikke Hitra-Frøya å få tak i han.