Etter det hitra-froya.no får opplyst, skjedde volden under en privatfest i Fillan natt til søndag 3.mars.

- Jeg så ikke hva som skjedde selv, men har blitt fortalt at en uinvitert gjest var i ferd med å urinere på trappa til huset. En annen festdeltager mente at han burde ha seg rundt hjørnet for å tisse. Det var da mannen som urinerte tusket til den andre, forteller en som var til stede på festen.

- Knakk nakken

- Da han kom inn klaget han over vondt i nakken, så jeg holdt ham i ro til ambulansen kom. De satte krave på mannen og sendte ham i drosje til sykehuset. Jeg har snakket med mannen i ettertid, og har fått vite at han knakk nakken, og må bruke støttekrave i tre måneder. Men heldigvis vil han bli bra igjen, sier vitnet.

Sykehuset tok kontakt med politiet

Politiet har ikke fått melding om voldsepisoden fra noen av de involverte, og ble først klar over hendelsen da sykehuset tok kontakt.

- Vi fikk melding fra legekollegiet ved St.Olavs, om det de mener er en veldig alvorlig skade, som beskrives som en typisk høyenergiskade, sier lensmann Per Christian Stokke, som ikke vil gå i detaljer om skadene, av hensyn til mannens personvern.

Mistenkt mann i 20-årene

Politiet har avhørt en mann i midten av 20-årene som er mistenkt i saken.

- Vi har avhørt en mistenkt i saken, som ikke erkjenner straffeskyld, sier Stokke.

Både den mistenkte og offeret er hjemmehørende på Hitra.

- Veldig alvorlig hendelse

Lensmann Stokke reagerer på at ingen har varslet politiet om volden.

- Med tanke på alvorlighetsgraden er det veldig bekymringsfullt at ingen varslet fra, og at vi først fikk vite det da sykehuset tok kontakt to døgn etter at det skjedde. De som var til stede bør skjønne at politiet bør involveres i en slik sak, sier Stokke.

Lensmannskontoret prioriterer den videre etterforskingen høyt.

- Vi ser veldig alvorlig på hendelsen og prioriterer saken høyt. Vi har allerede gjort en del avhør, men fortsetter å ha fullt trykk på etterforskningen med flere avhør. Men det er også andre etterforskningsgrep som vurderes utført, sier Stokke.

Han ønsker at de som kjenner til saken tar kontakt.

- Dersom noen har opplysninger i saken ønsker vi at de tar kontakt med oss, sier Stokke.