Den nye ambulansegarasjen i Fillan vis a vis Hitra legekontor er tatt i bruk. Lokalene er lette, lyse og optimale etter standard fra Helse Midt. Utenfor garasjen har også det ytre fått et løft og midtrabatter og andre forstyrrelser er nå fjernet. Det betyr imidlertid ikke at plassen har blitt noen parkeringsplass.

Fristende å parkere nært legekontoret

For det er viktig å huske at det fortsatt er parkering forbudt ute på plassen, minner Karin Strøm om. Hun er nestkommanderende ved ambulansestasjonen.

- Vi skjønner utmerket godt at det er fristende å parkere her, og mange er kanskje dårlige til beins å trenger kortest mulig vei for av og påstigning. Men noen parkeringsplass kan det dessverre ikke være, for vi er avhengige av å ikke ha noen hinder når det haster og kanskje til og med står om liv, sier Strøm.

Enkel bil i dobbelgarasje

Hitra har i dag bare én ambulanse, men inne i garasjen står to ambulanser side om side. Det betyr imidlertid ikke at hitraambulansen nå har utvidet tilbudet. Den andre bilen er reservebil fra Helse midt og står klar til å erstatte hvilket som helst kjøretøy som måtte være i stykker.

Godt skjermet fra resten av lokalet ligger soverom med tilhørende bad, som alle åtte ansatte pluss lærling benytter på skift.

– Vi har til og med fått eget bad, noe som er luksus for oss, sier Strøm med et smil.

For det blir viktig og ha levelige forhold når man faktisk bor på jobben, og stasjonen er døgnbemannet med både vaskerom, stort kjøkken og en optimal dobbelgarasje innendørs for vedlikehold.

- Nå kan vi til og med vaske og rengjøre bilene våre innendørs. Vaskeanlegget det er helt knall, forteller Strøm.