Søndag 4. august spiller RBK mot Sogndal, og da skal det virkelig synes på Lerkendal at dagen er tilegnet Hitra og Frøya. I tillegg til egne, rabatterte billetter ("Kystbilletten") for folk som bor i øyregionen, skal alle fotballspillere i øyregionen få muligheten til å delta mer aktivt inne på stadion.

I invitasjonen fra RBK er det listet opp en del konkrete klubber, men ved en uteglemmelse ikke alle; billettsjef Mona Røkke sier til lokalavisa at invitasjonen selvsagt gjelder alle.

- Invitasjonen gjelder alle lag og fotballspillere på Hitra og Frøya, sier Røkke. I tillegg skal foreldre og alle andre øyværinger komme inn til en billigere penge gjennom "Kystbilletten").

Maskoter og ballhentere

De yngste fotballspillerne (7-9 år) har muligheten til å melde seg på til å være maskoter på kampdagen.

- Vi trekker ut 22 barn, 11 for RBK og 11 for Sogndal som får muligheten til å delta. Barna leies inn av hver sin spiller på Lerkendalmatta før kamp for spillerpresentasjon. Kun barn fra Hitra, Frøya og Kyrksæterøra får anledning til å søke, forteller fotballklubben.

Lag fra disse kommunene har også mulighet til å bli trukket ut til å være ballhentere (barn i alderen 13-16 år) eller at laget for møte en spiller etter kamp. (Info er sendt ut til klubbene.)

Øyregionen skal dominere Lerkendal

Billettsjef Mona Røkke sier at dette skal bli Hitra og Frøyas dag. Og i tillegg til det som skjer inne på Lerkendal, vil også øyregionen dominere området ved stadion.

- Hitra og Frøya skal synes godt under matfestivalen i Trondheim samme helga. Vi har fått avklart at matprodusentene flytter mye av sin aktivitet fra sentrum til Lerkendal før kampstart. Så her skal Hitra og Frøya virkelig synes, forteller Røkke.

Trøndelag på kamp

Prosjektet "Trøndelag på kamp" går på rundgang i regionene i Trøndelag og har som formål å få flere til å få opp øynene for kamp på Lerkendal, og for å skape gode fotballminner for unge spillere.

- Med Kystbilletten håper vi å kunne gi folk som ikke har vært på Lerkendal før, en ny opplevelse. Og det å få være med på innmarsj på indre bane, vil også være noe helt eget som skaper minner, sier Røkke.

Fotballspillere og "vanlige øyværinger" er invitert til en stor fotballfest på Lerkendal søndag 4. august. (Bildet er fra en lokal fotballtur til Lerkendal tidligere i sesongen.)