21.september går øyregionens første badeand-løp av stabelen. Banen er Stuttvasselva og arrangørene er Flatval grendalag.

- Jeg og Ingvild fikk ideen for noen år siden da vi var med i Frøya janitsjar og leste om andeløp i et blad. Da tenkte vi at det måtte være perfekt for dem, men vi fant ikke noen elv vi kunne ha løpet i. Da jeg var på tur i Stuttvassdalen for ikke lenge siden så jeg at vi har jo en elv i nærheten, så da bestilte Ingvild ender med en gang forteller Eva Antonsen.

Om ikke lenge vil grendalaget være på plass i Hammarvika og Sistranda for tilby kjøp av lodd for å være med i løpet.

- Vi har 200 ender, og det koster 100 kroner å være med i løpet. Hvert lodd vil ha et nummer som tilsvarer nummeret på ei and. Det er tre førstepremier, tre andrepremier og tre tredjepremier på henholdsvis 1.000, 500 og 300 kroner, forteller Antonsen.

- Håper folk synes det er like artig

Selve løpet går ut på at endene starter på målstreken et stykke opp i elva, og så er det bare å håpe på at den velger de riktige strømvirvlene slik at den kommer først i mål.

- Hvordan vi skal arrangere omgangene frem til finalen avhenger litt av hvor mange ender som er med, sier Antonsen.

Arrangementet starter klokken 14, med kakesalg og grilling, før løpet som begynner klokken 15. Blir været fint håper grendalaget at grillingen kan fortsette utover ettermiddagen.

- Dette blir i første omgang et prøveprosjekt, men vi håper at folk synes det er artig og det kan bli en tradisjon i årene fremover. Det er også et litt annerledes tiltak for å få folk opp av godstolen og oppleve den fine naturen vi har i området, sier Eskil Wahl.

- Vi gleder oss og håper folk synes det er like artig som vi gjør. Vi legger opp til at det skal bli en fin familiedag, sier Antonsen som knapt kan styre sin begeistring for den noe spesielle aktiviteten.

- Hvis ikke blir det mange badeender til slags etterpå, ler Ingvild Enoksen.