Plansjef Dag Robert Bjørshol i Hitra kommune opplever at noen sender ut falske brev med noe som tilsynelatende er hans signatur på.

- Hitra kommune vil informere om at det har vært tilfelle med falske brev i omløp. Brevet ser ut til å komme fra Plan-, landbruk og miljø etaten i Hitra kommune, og avsender er kommunalsjef Dag Robert Bjørshol. Tittelen er «Til hustander med oljefyr og eldre vedfyringsovner», skriver Hitra kommune på sine nettsider.

I brevet skrives det blant annet at det skal være oppdaget farlig svevestøv i nærheten av mottakers bolig. Brevet er datert 18. januar og er utstyrt med kommunevåpenet til Hitra.

Plansjef Dag Robert Bjørshol sier til lokalavisa at han er usikker på bakgrunnen for at noen har sendt ut brev i hans navn.

- Jeg er litt spent på motivet for dette brevet. Vil flere få tilsvarende brev? Og er da motivet senere å ringe vedkommende og tilby en tjeneste eller å montere ny ovn? Eller er det en spøk? Jeg vet ikke. Kanskje vi får svaret etterhvert, det har jo vært noen svindelforsøk i Sør-Trøndelag innenfor faget tidligere. Derfor er det viktig for kommunen å gjøre folk oppmerksom på forholdet, sier han.

Kommunen understreker at de ikke har sendt ut brev om slikt og vil gjerne høre fra folk som har mottatt slike falske brev.

Dette er et eksempel på hvordan det falske brevet signert Hitra kommune ser ut. Kommunen ønsker tilbakemelding om det er flere som har mottatt tilsvarende falske brev.