Kjell Kåre Bogø

Alder: 63

Bor: Sørdyrøy

Yrke: Jobber innen oppdrettsnæringen for Marine Harvest

Familie: Hustru, to barn og fire barnebarn

Aktuell: En over gjennomsnittlig ivrig Rosenborg-supporter som skal på sin tiende cupfinale førstkommende lørdag

Ikke en dag uten: Kaffe

Spiser og drikker: Glad i fisk. Drikker vann til

Reisemål: Vi bruker å ta en lengre ferie utenom Rosenborg-sesong og reiser hver vinter til varmere strøk. I februar reiser vi til Sri Lanka

Ser på: Nyheter og RBKs bortekamper på TV. Jeg følger med annen fotball også blant annet Barcelona, men er ikke like opptatt av dem som av RBK

Lytter til: Jeg er veldig glad i korsang og har vært med i Havdur i tretti år

Leser: Pløyer gjennom avisa hver dag

En mer trofast og ihuga Rosenborg Ballklubb-supporter enn Kjell Kåre Bogø skal man lete lenge etter. Frøyværingen har fulgt fotballklubben i sitt hjerte i både med- og motgang i over førti år. Han har vært på godt over 700 Lerkendal-kamper.

Hva slags ritualer har du, Kjell?

- Jeg er alltid på plass to timer før kamp for å sikre meg min faste parkeringsplass. Så går jeg alltid inn på stadion førti minutter før kamp for å kjenne på atmosfæren, den spesielle stemningen og da går jeg rundt i mitt eget vakuum. Det har også blitt slik at jeg må innom en spesiell kiosk før kamp for å kjøpe tyggis.

Også har du visstnok en lykke-truse?

- Jeg har en RBK-boxer som sikkert er 25-30 år gammel og som jeg har slitt fillene ut av. I intervjuet mitt med RBK.no sto det at boxeren nesten var blitt til en g-streng etter all slitasjen, men så ille er det ikke. Den har derimot blitt veldig kald, så den brukes bare under særdeles viktig kamper.

Ellers er jeg alltid innom Brakka på Lerkendal hvor flere av oss ivrige veteranene møtes for å diskutere fotball, drikke kaffe og spise vaffel før kamp. Det synes jeg er veldig hyggelig og stas å bli invitert med på.

Hvor og når startet interessen din for Rosenborg Ballklubb?

- Den startet i 1973 da jeg var i militæret på Hysnes Fort i Rissa. Da brukte vi å ta ferja inn til byen og dro på en del RBK-kamper. Siden har det spist på seg. Jeg begynte å følge de fast i 1983 og det har jeg gjort siden. De siste tjuefem årene har jeg hatt sesongkort, jeg får abstinenser om jeg ikke er på Lerkendal og det er kamp. Jeg har fast plass rett bak benken til RBK på rad nummer fem. Derfra har jeg full kontroll hele tiden, fra oppvarmingen til kampen er slutt.

Unni og Kjell Kåre Bogø (nummer to og tre i fra venstre) under deres første cupfinale i 1988.

Det må gå med mye tid?

- Dyrøya-Lerkendal er 37 mil tur retur, så det er helt utrolig hvor mye tid som har gått med til kjøring når jeg må få med meg alle hjemmekampene og cirka fem bortekamper i løpet av sesongen.

I intervjuet med RBK.no da jeg fylte seksti år kom vi frem til at jeg hadde tilbakelagt distansen Lindesnes-Nordkapp hundre ganger. Det har blitt noen kilometer til de siste tre årene. Men som regel er vi på hytta på Oppdal når det er hjemmekamp og da avslutter vi hyttehelga på Lerkendal. Kona har blitt veldig ivrig hun også, så de åtte-ti siste årene har Unni hatt sesongkort.

Terminlista kommer i desember og da begynner vi å peke ut helgene og legge planer for hvilke bortekamper vi skal på. Dette har blitt en stor lidenskap.

Det koster vel en del også?

- Det gjør det, men jeg har ikke andre lidenskaper jeg bruker penger på og er en alminnelig mann sånn sett. Det er Rosenborg som er utskeielsen min og det har vært verdt det på alle mulige måter. Jeg har ikke angra en eneste kamp.

Heimturen blir vel kanskje litt ekstra lang når det blir tap?

- Man skulle kanskje tro det, men jeg nullstiller meg fort. ”De viktigste kampene er de som ikke er spilt” sa tidligere trener Nils Arne Eggen og slik føler jeg det jeg også. Etter kampen er ferdig så begynner jeg å se fram mot neste. Men jeg er så klart lidenskapelig ivrig under selve kampen. Tett før, når sangen ”Et bilde tå´n Ivers” runger over stadion da synger jeg med av full hals. Det hender det triller en tåre ned kinnet også, for da settes følelsene mine i sving.

Hva skal til for at du ikke drar på kamp?

- Da må jeg være alvorlig syk, ellers er det ingenting som stopper meg. I alle fall ikke været. Jeg vil fortsette å dra på Lerkendal så lenge det renner blod gjennom meg.

Hva er ditt beste RBK-minne?

- Det må være når Rosenborg slo AC Milan på San Siro den 4. desember i 1996 og nådde kvartfinalen i Champions League.

Siste del av kampen sto jeg å gløtta på TV-skjermen gjennom døra mellom stua vår og kjøkkenet. Jeg vet ikke hvordan jeg havnet der, men da jeg kom til meg selv etter kampen så satt jeg ute i bilen og hørte kampen på radio. Det har vært noen tøffe øyeblikk, men hjertet det har holdt, selv om kona har frykta noen ganger.

Kjells beste RBK-minne er da Rosenborg slo AC Milan på San Siro i 1996 og nådde kvartfinalen i Champions League.

Det verste RBK-minnet da, Kjell?

- Det må bli semifinalekampen i cupen i 1987 hvor Rosenborg ledet 2-0 til pause over Bryne på Lerkendal. Vi var høyt oppe, begynte å planlegge at vi skulle nedover til Oslo på cupfinale, men så snudde kampbildet helt og Rosenborg endte med å tape 2-3.

Et av de bitreste tap i moderne tid.

Gjennom førti år som supporter - hvordan oppsummerer man årene med RBK?

- De har bestått av oppturer og nedturer. Det har vært et lag med mange storheter som Bent Skammelsrud og Roar Strand, jeg fulgte også laget da Iversen og Sunde var et radarpar. Odd Iversen han var virkelig en stor spiller, Sverre Brandhaug også. Etter at Kåre Ingebrigtsen tok over som trener for noen år siden, ligner de mer på RBK igjen.

Jeg sier som Eggen – kongen av Lerkendal; at vi går ikke på kamp for å se innkast. Det er mål og angrepsfotball folket vil se. Og Kåre han har gjort en god jobb og fått humør inn i spillergruppa igjen. Rosenborg er hele Trøndelags fotballag men etter sine elleve ganger i Champions League – og jeg har for øvrig vært på alle Champions League-hjemmekampene, så har de blitt publikumsfavoritter i øst og vest.

RBK møter Kongsvinger i årets cupfinale. Hvordan går det?

Rosenborg er storfavorittene og de kan i år vinne ”The Double”, bli både serie- og cupmestere for andre året på rad. Det har aldri skjedd før, men jeg har trua på at laget klarer det.

Grytkjær scorer nok et mål. Det er heller ikke usannsynlig at Helland og Mike Jensen tegner seg på scoringslisten, så jeg tipper seier til RBK og stillingen 3-1.

Viktig med trofaste supportere

- Det er kjempeviktig for klubben med trofaste supportere som Kjell Kåre Bogø. De har et stort engasjement og støtter oss i med- og motgang.

Det sier daglig leder og arrangementssjef i Rosenborg Ballklubb, Tove Moe Dyrhaug.

Moe Dyrhaug sier at Rosenborg er og vil være hele Midt-Norges klubb.

- RBK har sterke røtter til Frøya og spesielt de siste årene med godt samarbeid og støtte fra Salmar. Vi gleder seg til å ta turen til Frøya etter cupfinalen og være med på åpningen av den nye storhallen.

Rosenborgs daglig leder Tove Moe Dyrhaug, forteller at de gleder seg til å komme på Frøya i forbindelse med åpningen av storhallen.