Tirsdag kveld avsluttet frøyværingene fakkeltoget med å ønske ordførerBerit Flåmo god tur til Oslo, der hun ville prøve å overlevere de vel 1.500underskriftene fra hele Frøya, mot at 15 statlige arbeidplasser flyttes ut avkommunen.

- Meningen var at vi skulle prøve å få tak i enten justis,finans, eller landbruksministeren. Men på grunn av at Frps Per Sandvik ispørretimen i dag gikk ut og kritiserte Arbeiderpartiet for å ha utnyttethendelsene den 22.juli, ble det en veldig spesiell stemning i Stortinget. Degråt rundt oss og det ble veldig hektisk, med krisemøter innad iArbeiderpartiet. Derfor ble det vanskelig å bare ta tak i folk i gangene slikvi hadde tenkt, sier Flåmo, som dro til Oslo sammen med varaordfører MartinNilse(H), og Jan Otto Fredagsvik.

Men delegasjonen fra Frøya ga ikke opp, og gjennom kontakterpå Stortingets trøndelagsbenk fikk de kontakt med samordningsminister Karl ErikSchjøtt-Pedersen.

- Vi hørte at han skulle i gruppemøte på Stortinget, så visatte oss ned i resepsjonen og ventet slik at vi kunne hanke tak i ham. Littover klokken tre kom han inn sammen med finansminister Sigbjørn Johnsen. Dehadde det veldig travelt, men Schjøtt-Pedersen hadde fått melding om at vi varder og satte seg ned sammen med oss i ti minutter. Han var kjent med saken, ogtok gjerne i mot underskriftene og et brev som jeg hadde skrevet til alleministrene, som han lovte å levere videre. Han hadde forståelse for hva vi går i gjennom, ettersom han kommer fra en liten kommune selv, men kunne selvfølgelig ikke love noeder og da. Men det som er fryktelig viktig for meg er at jeg har gjort detfolket har bedt meg om å gjøre. Så nå får vi se hva som skjer videre, sier Flåmo.