Tirsdag skrev hitra-froya.no om skolebusser som hadde problemer på det glatte føret, og at en bussjåfør mente at det var altfor dårlig strødd på den kommunale veien til Helgebostadøya.  Nå vil Hitra kommune sjekke om strøingen er god nok.

- Vi har private aktører som utfører brøyting og strøing for kommunen. De skal strø når det er isete og nødvendig, og er en vurdering som den ansvarlige strøer har.  Jeg har ikke snakket med vedkommende selv, men veiansvarlig i Hitra kommune snakket med strøeren i går, og han mente at det var godt strødd. Og det virker som flere beboere i området mener det er godt strødd, mens andre mener det er dårlig strødd, så det blir ord mot ord. Kommunen sjekker vanligvis ikke strøingen selv, men det vi kan gjøre er å dra ut for å se hva som er virkeligheten når vi får inn klager, og så gjøre oss opp en mening om det selv. Men uansett må bilførere kjøre etter forholdene, sier driftssjef i Hitra kommune Ole Johan Haugen.

- La seg is over grusen

Jan Ivar Rødal, overingeniør i Statens vegvesen på Hitra, mener de strør som de skal på fylkesveiene.

- Vi kjører runder på Hitra hele tiden for å måle friksjonen, og når det er for glatt strør vi. Det gjorde vi både mandag og tirsdag. Men på tirsdag kom det regn som la seg som is over grusen. Da strødde vi ekstra, men det tar jo litt tid før vi rekker å strø overalt igjen. Det er jo i slutten av desember, så man må regne med at det blir glatt i perioder, sier Rødal.

Les også: Skolebuss med åtte barn om bord i grøfta