Pensjonistpartiet tar bestemt avstand fra regjeringes forslag om søndagsåpne butikker, sier Per Ervik, varaordfører og leder i Hitra Pensjonistparti.

I dag er det opp til kommunene å bestemme om butikkene skal få lov til å holde åpent på søndager, mens regjeringen ønsker å la butikkene selv få bestemme.

- Vil føre til merkostnad

- Jeg har fått flere henvendelser fra fra folk i bransjen som liker dårlig at butikkene selv skal få bestemme om de vil ha søndagsåpent. Mer av lørdagshandelen flyttes bare over til søndag, og bemanning på søndager vil føre til en merkostnad for dem. Det går ut over avansen de skal leve av, mener Ervik.

Noen butikker i øyregionen har allerede søndagsåpent visse tider i året. Ervik mener en generell søndagsåpning vil ødelegge for dem.

- Butikker i grisgrendte strøk har allerede delvis søndagsåpent, for å kunne betjene turistnæringen i sommerhalvåret og i høytider. Jeg er stygt redd for at mange av kundene vil forsvinne til andre søndagsåpne butikker.

- Dra på sjøen i stedet

- Men er det ikke bra for kundene at alle får ha søndagsåpent?

- Jeg synes søndagen bør fortsatt være fri. Det tror jeg de som jobber i butikkbransjen er enige i. Og de kundene som ikke klarer å planlegge sine innkjøp før søndagen, mener jeg er dårlige til å planlegge. Jeg har et godt forslag til de som ønsker søndagsåpent. Bruk heller de mulighetene vi har på Hitra, til å dra på sjøen eller inn i marka. Da får de en herlig opplevelse i stedet mener Ervik.