- Jeg begynte 15. november, og kom rett inn i julebordsesongen. Vilket flygande start!, ler den nye hotellsjefen ved Hotell Frøya.

Anna Johannesson kommer fra Örebro i Sverige, men helt ukjent med trøndelagskysten er hun ikke. Hun har tatt med seg mann og barn til Hitra Camping på utallige fiskeferier helt siden ungene var bittesmå..

- Det var i løpet av disse årene at jeg lot meg forelske i trøndelagskysten. Det var derfor veldig attraktivt for meg da denne stillingen dukket opp. Og jeg var så heldig å få den, smiler Anna.

Ole holdt gjestene hjemme

Med utdannelse fra restaurantskolen i Sverige er hun godt skolert for å ta fatt på sjefsjobben. Men hvordan vil man oppdage at det er kommet en ny sjef til hotellet?

- Det var et vanskelig spørsmål! De som jobber her er så selvgående at det er lite jeg behøver å passe på. Men jeg har lyst til at sofabaren vår skal bli mer brukt.

Johannesson mener at sofabaren er et flott samlingssted for folk fra 20 og oppover. Hun går med tanker om å gjøre sofabaren til et treffsted for folks lønningspils eller ved visninger av Premier League-kamper på storskjerm.

- Jeg forsøkte å få i gang en visning av en Premier League-kamp tidligere, men tror du ikke at ”Ole” blåste forbi akkurat den lørdagen. Jeg ble sittende aldeles alene i sofabaren, ler hotellsjefen.

Variabelt vær

Det variable været har imidlertid ikke skremt henne. Hun og familien er bosatt  i Gurvikdal med god utsikt til sjø og vær.

- Det heftigste med denne øya er været. Jeg kommer fra en liten innlandsby med mer stabilt vær. På Frøya kan det være flere typer vær i løpet av et kvarter! Jag älskar den här ön!, avslutter Anna Johannesson med et oppriktig smil.

Valborg slutter slett ikke

Daglig leder ved Hotell Frøya, Valborg Bekken, avkrefter at hun selv er på vei bort fra hotellet. Tvert imot; hotellet styrker ledelsen med dette grepet.

- Vi har ansatt en hotellsjef i tillegg til at jeg fungerer som daglig leder. Hotellsjefen skal være en lagkaptein for alle medarbeidere som jobber på Hotell Frøya. På grunn av at jeg som daglig leder har mange andre arbeidsoppgaver enn bare hotelldrift, så vi behovet for en hotellsjef, som altså skal være en arbeidende hotellsjef, som skal jobbe for å få alle medarbeidere til å jobbe mot samme mål. Hotellsjefen jobber på gulvet og skal ikke være mye på kontoret, forteller Bekken.