Det har som kjent pågått nattarbeid i Frøyatunnelen i flere uker før jul, et arbeid som strakk seg litt utpå nyåret også. Statens vegvesen forteller at hoveddelen av arbeidet nå er ferdig og at tunnelen er åpen igjen, døgnet rundt.

- Men i nærmeste framtid så vil det komme inn en entreprenør som skal gjøre et arbeid. Da vil det foregå nattarbeid i noen netter igjen, men bare noen få netter. Tidspunktet er ikke spikret ennå, men vi sier ifra når vi vet sikkert når det blir, forteller Ellinor Hansen i kommunikasjonsstaben i Statens vegvesen til lokalavisa Hitra-Frøya.

Frøyatunnelen var nattestengt med kun korte passering-muligheter i så å si hele november og desember. Årsaken var sikringsarbeid. En duk i taket, som er der for vann- og frostsikring, skulle fjernes av entreprenøren BMO tunnelsikring. Grunnen var at deler av duken og innfestingene var  i dårlig stand. 500 meter av duken ble fjernet i denne omgang.

- Vi har indikasjoner som tyder på at det er mindre lekkasjer nå enn da tunnelen var ny, og vi vil derfor tette de lekkasjene vi finner med PE-skum og betong, sa prosjektleder Mats-Andre Lied i Statens vegvesen Sør-Trøndelag før arbeidet tok til.