Lokalavisa har fått flere tips om at måsen er fraværende når fiskesloet kastes på sjøen.

- En plass må jo måsen være

Jostein Hammer, som har hytte på Bua på Frøya, har ikke opplevd lignende på 70-år.

- Vi var ut på der i to uker, og så ikke en eneste måse. Selv da vi hadde tømt sloet etter 60 sei i sjøen, var det ikke en måse å se. Og da jeg gjorde opp fisk ved naustet, så lå sloet der dagen etter. Vanligvis kommer de og venter på mat, bare jeg åpner naustporten, forteller Hammer.

- Hva tenkte du om det?

- Jeg skjønte ingenting, og ble bare sittende og stusse. Jeg funderte om det kan ha vært noen forgiftninger eller noe annet. Jeg vil gjerne ha en forklaring på hvorfor det er slik. En plass må jo måsen være, og noen har sikkert sett den, sier Hammer.

Han har vært i kontakt med en kjenning som er fugleekspert, som har en teori.

- Den eneste forklaringen han hadde var at det er sildegyting en eller annen plass, eller at det ligger et stort kadaver en plass. Da sitter de der og spiser seg mette, sier Hammer.

- Akkurat som måsen var bortkommen

Rett på andre siden av Frøyfjorden, på Hitra, holder Olav Hammer til. Han har opplevd det samme som Hammer på Frøya. Han er ofte ute på Hallarrevet i Frøyfjorden for å dra sei, og har en teori om hvorfor måsen ikke spiser fiskeslo.

- Det begynte for en måneds tid siden. Det var akkurat som måsen var bortkommen. Det kunne være noen få måser, men de var ikke interessert selv om jeg heiv ut lever til dem. På samme tid begynte jeg å se det jeg mener er makrellunger i magen på seien. Det var også mye småfisk i overflaten, som jeg mener var av samme sorten. Det har jeg aldri sett før, forteller Hammer.

Tror måsen er mett

Han tror måsen rett og slett er mett.

- Jeg og flere med meg har en mistanke om at måsen spiser seg mett på denne småfisken. Det er begrenset hva den klarer å spise, og da orker den ikke å gå etter fiskesloet, mener Hammer.

Har noen sett hvor måsen befinner seg, eller har en teori om hvorfor den ikke er interessert i fiskeslo lenger, ta kontakt med hitra-froya.no.

928 28 154 lars.otto.eide@hitra-froya.no