Charlotte Audestad slapp nylig sitt tredje album. Nå gleder hun seg vilt til morgendagens releasekonsert i Frøyas storstue

- Om du higer etter å høre sinte politiske viser, noen frekke vers om asylpolitikk, et bittert oppgjør med Sylvi Listhaug eller arbeidermarsjer i 2/4-takt, er ikke Frøya kultur- og kompetansesenter stedet å være denne kvelden, reklamerer Charlottes management som legger til at hun fortsatt er lidenskapelig opptatt av å formidle kjærlighet i alle mulige former og fasonger. Og ikke minst, denne gangen kommer hun virkelig til å sparke ifra seg i øst og vest!

Snurte hitterværinger?

Charlotte synes det er stas å spille på heimebane i øyregionen.

- Det er alltid trivelig og spesielt å opptre i heimlige strøk med mange kjente fjes i salen.

Hun håper imidlertid at hitterværingene ikke er snurte fordi releasekonserten i øyregionen legges til Frøya. Charlotte er jo tross alt fra Ulvøya på Hitra.

- Frøyværingene har jo fått et fantastisk flott kulturhus, og det må vi benytte oss av! Frøyværingene er et varmt folkeslag og står alltid med åpne armer når vi banker på og vil spille. Det setter vi enormt stor pris på!

Fullsatte hus

Charlotte håper selvfølgelig på mange folk i salen lørdag.

- Jeg har inntrykk av at øyværingene er generelt flinke til å gå på konserter og få med seg kulturelle begivenheter, så jeg håper og tror at det kan bli litt folk som tar turen til storsalen på lørdag. Vi har vært bortskjemt med fulle hus overalt hittil på turneén, og da er det naturligvis spennende hvordan responsen blir når jeg skal spille på heimebane!

Den nye plata blir naturlig nok sentral.

- Jeg vil selvfølgelig spille meg gjennom låtene på plata. I tillegg blir det vel også plass til noen gode, gamle låter, mener Charlotte.

- Men, legger hun til, - så veldig gamle er jo ikke mine tidligere låter siden den første plata kom ut så sent som i 2013.

Gode tilbakemeldinger

Charlottes siste plate “Ni nye” har fått svært god mottakelse.

- På sitt tredje album er ikke Charlotte Audestad lenger «ung og lovende», men en etablert artist i det trønderske musikk-landskapet med sin særegne visekunst. «Ni nye» er hennes beste album til nå, mente Adresseavisen som ga terningkast fire.

- Jeg er kjempefornøyd med responsen. Det har vært mange og hyggelige tilbakemeldinger. Men det er ikke alltid like godt å bli klok på anmelderne.

- Mens Adressas anmelder ikke hadde like stor sans for låtene “der revyartisten trer fram” , ble dette fremhevet som en stor pluss hos NRK, bemerker Charlotte.

Etterspørsel

Det er i dag vanskelig for musikere å livnære seg av platesalg.

- Derfor er det viktig at man kommer seg ut og spiller for folk. Heldigvis er etterspørselen god, så det blir mange konserter for tiden, sier en fornøyd Charlotte.

De fleste oppdragene finner sted i Trøndelag. Hun solgte ut Dokkhuset i Trondheim to ganger i løpet av noen uker. Nylig var hun også i Oslo hvor hun trakk fulle hus.

- Kjempeartig, oppsummerer hitterværingen som føler at karrieren er på riktig vei.

Flere album

- Kanskje tidlig å spørre om dette nå, men blir det flere album?

- Det håper jeg virkelig. Det er jo slik at man begynner å planlegge ny plate straks den siste er ute. Men først og fremst handler det nå om å skape nye gode tekster og melodier. Jeg lager de beste låtene og tekstene når lysten er der. Derfor prøver jeg å ikke stresse for mye med tankene om en fjerde plate. Den får komme når tiden er moden for det.

Stor i kjeften

Charlotte liker å komme med klare meldinger

- Jeg har ikke spesielt spisse albuer, men jeg har det i kjeften. Frøyværingene er jo også kjent for å være store i kjeften, så jeg jeg skal nok bite fra meg i kulturhuset, ler Charlotte

Etter konserten på Frøya skal hun nyte noen gode dager heime hos mamma og pappa på Ulvøya.

- Det skal bli herlig. Jeg prøver så ofte jeg kan å få meg noen dager på Hitra, sier en travel Charlotte Audestad før releasekonserten lørdag.

Charlotte om mat, tv, reiser

- Hva kan du ikke klare deg en dag uten?

- Det må bli kaffe. Det er det første jeg tenker på når du spør slik.

- Hva står øverst på ønskelista når du skal kose deg med mat og drikke?

- Når det gjelder drikke liker jeg å utforske spesialøl. Akkurat nå smaker jeg meg gjennom de forskjellige sortene til Stokkøy bryggeri. Fra matmenyen bestiller jeg gjerne sushi, selv om mamma hevder jeg spiser dette for å tøffe meg. Hun mener selvsagt at all fisk skal stekes eller kokes først.

- Og hvor kan du tenke deg å reise?

- Jeg har vært i New York, og har virkelig fått smaken på USA. Så en tur langs vestkysten av USA ville vært fantastisk.

- Hva ser du på TV?

- Hmmm, må inrømme at jeg sjelden ser på tv. Jeg har en stor tv på veggen, men den er for det meste svart.

- Hører du mye musikk da?

- Jeg hører på veldig mye forskjellige musikk, men det er vanskelig å trekke fram noen spesielle artister. Jeg liker å oppdage ny musikk og bruker dette for å få inspirasjon til å lage min egen musikk.

- Leser du mye?

- Nei, jeg leser lite. Men akkurat nå holder jeg på med den siste boka til Ragnhild Lund Ansnes Har ikke kommet så veldig langt, men den boken skal jeg gjennom.

- Så du er kanskje Liverpoolsupporter??

- Selvfølgelig!

(Hvis du er i tvil, forfatteren og journalisten Ragnhild Lund Ansnes har skrevet flere bøker om fotballklubben Liverpool – (red.anmerkn.))