"Merk Skjæret" er et kampanjesamarbeid mellom GjensidigeStiftelsen og Kystverket, og har som mål å merke farlige skjær og grunner langs kysten av Norge. Og du oppfordres til å komme med tips oss på merkskjæret.no

HAR DU NOEN GANG GÅTT PÅ GRUNN? SE AVSTEMMMINGSBOKSEN TIL HØYRE!

For mange ender båtturen med havari. Ifølge Finans Norge økte erstatningene til fritidsbåter med 38 prosent i 2013 sammenlignet med året før. Totalt ble det utbetalt 406 millioner kroner fordelt på 8.700 skadesaker. De aller fleste av disse var havari-relaterte. Det er ny rekord.

Den norske småbåtflåten har blitt større, dyrere og raskere. Men hos mange skorter det dessverre noe på navigasjonskunnskapen.

Derfor har Gjensidigestiftelsen tatt initiativet til et prosjekt i samarbeid med Kystverket for å gjøre det enklere å ferdes trygt til sjøs. Nå skal det montere merkestaker på de 100 farligste skjærene i indre led langs hele kysten. Dette er skjær som i dag står umerket, og som lokalkjente gjerne vet hvor befinner seg og styrer unna. Men for alle andre utgjør disse en reell fare.

For å merke de aller farligste skjærene trenger man din hjelp. I karttjenesten kan du plassere og kommentere det/ de skjærene som du mener bør få en merkestake.

Basert på tipsene, vil Kystverket montere de første stakene i august 2015. Resten vil bli montert i 2016.

MERK SKJÆRET HER