I forrige uke gikk anbudsfristen på å bygge Hamos sin gjenbruksstasjon på Frøya ut. Hamos har i dag et midlertidig anlegg på Melkstaden ved Sistranda. Den nye stasjonen skal bygges på Nabeita.

Fem tilbydere

- Vi har fått inn fem anbud. Vi har nå en gjennomgang for å finne ut om alle er gyldige. Dette er en "konkurranse med forhandlinger", så vi vil kalle inn to-tre av tilbyderne til forhandlinger i løpet av uka som kommer. Så det vil ta noen uker før vi har det klart hvem som skal bygeg, og hvordan den endelig blir seende ut. Hvis vi holder oss til seks-syv måneders byggetid, så vil den begynne å være klar ved nyttår, sier Torbjørn Evjen, utviklingsleder i Hamos.

Alt under tak

Hele gjenbruksstasjonen blir under tak.

- Vi hadde en befaring på Nabeita vinters tid, med vestavindvær. Det ble klart for oss at her kan man ikke oppbevare avfall utendørs. Så hele anlegget blir med takoverbygg, sier Evjen.

Ombruksbu

Stasjonen vil få ei såkalt ombruksbu.

- Der kan folk levere ting de tror andre kan ha nytte av, og folk kan hente med seg ting derfra helt gratis. Den kommer til å være åpen når gjenbruksstasjonen er åpen, sier Evjen.