Frøyarussen møtte stor giverglede da de mandag kveld gikk bra dør til dør med bøsser til inntekt for "Krafttak mot kreft i øyregionen"

I dag møttes de i sparebankens lokaler på Sistranda for å telle penger. Og det ble en stor bunke sedler og mynter på bordet når bøssene var tømt. På samme måte som Hitrarussens hemmelighold, vil også Frøyarussen vente med å si hvor mye penger som kom inn. Som kjent har de to russekullene en vennskapelig konkurranse seg imellom om å samle inn mest. "Taperen" er nødt til å hoppe i havet.

Lokalavisa møtte i går kveld Pål Audun Søreng Bogøy og Fredrik Loktu Sandvik, som er av rundt 30 russ som var ute og gikk med bøsser.

- Vi ønsker å hjelpe til med det vi kan fordi kreft er en sykdom som kan ramme hvem som helst. Det har miljøet vårt opplevd på nært hold, forteller de to guttene, og sikter til klassevenninne Vilde, som kjemper en kamp mot kreftsykdommen.

- Var man ikke hjemme, så er det fullt mulig å gi penger til aksjonen i ettertid, forteller russepresident Åse Johansen. I tillegg til bøsseaksjonen, er det opprettet et lokalt innsamlingsnummer felles for Hitra og Frøya hvor bedrifter og privatpersoner kan betale inn sitt støttebeløp. Kontoen er åpen gjennom hele mars. (Etterpå vil banken summere beløpene som er kommet inn fra de to øyene og finne ut om Frøya eller Hitra ga mest.)

Kontonummeret er 4212.05.13731

Merk gjerne innbetalingen med navn/kommune.