Det har vært et sykkelvelt i Ervika, cirka 3 km fra målområdet på Sistranda. Ifølge de første meldingene skal flere sykkelryttere være skadet. Legebil er kommet til stedet.

Sikkerhetssjef under Tour de Frøya, Bjørn Ivan Espnes, sier til lokalavisa at han kjenner til at to syklister er tatt hånd om av helsepersonell og sendt til sykehus.

- Alt jeg vet er at det er tatt hånd om to personer som muligens har kravebeinsbrudd, så de er innsendt til sykehus. I tillegg er det småskader, altså skrubbsår. Det var vel også enda fler involvert, men de har greid å komme seg til mål, sier Espnes.

Sikkerhetssjefen vet lite om foranledninga til masseveltet, men har fått forsikringer om at det ikke kan skyldes forhold på selve veibanen.

- Det har oppstått en situasjon mellom syklistene, sier han.

- Hvordan har dagen ellers forløpt, rent sikkerhetsmessig?

- Dagen har gått veldig bra. Vi har vært spent med tanke på at det kom så mange deltakere og også at det kom elitesyklere, de som har bestemt seg for å slå rekorden. Men det har likevel godt over all forventing, sier Espnes, mens han venter på at de siste passerer mållinja og han og mannskapet kan ta runden rundt Frøya for å rydde i skilt og sånne ting.

To til røntgen-sjekk

Sykepleier og sanitetsansvarlig i Tour de Frøya, Peggy Johansen, var på stedet og tok hånd om pasientene,

- Tre personer fikk behandling. To personer ble sendt på røntgen og en hadde et sår som ble sydd, opplyser Peggy Johansen om skadene.